Kalastus

Kalaretket ja -safarit Linnansaaren kansallispuiston kalaisille vesille!

Lähde kalaretkelle alueen parhaat kalapaikat tuntevan kalaoppaan johdolla. Lähdöt kalastus safareille päivittäin, jäiden lähdöstä lokakuuhun saakka. Oppaan mukana pääset tutustumaan  kalastuksen tekniikoihin, sesongin parhaisiin kalapaikkoihin sekä uusimpiin kalastusvälineisiin. Kalaisan Haukiveden yleisimpiä saaliskaloja ovat hauki, kuha ja ahven.

Kalaretket lähtevät Kalarannasta, poukamamme itärannalta.
Kalarantaan pääset kävellen kylpylän takaa. 

Kalaretkiä järjestetään vuoden ympäri | Kalastajan lounas on saatavilla vuoden ympäri.

 

Kalastajan lounas -Kalarannassa

🐟 Ympäri vuoden, Päivittäin klo 11.00 ja 13.00

Nyt pääset onkimaan lohta!
Kalarannan sumpussa uiskentelee kirjolohia, joita pääsee narraamaan perinteisesti onkien. Talvisin pilkimme. Lounaspöydän lohi on savustettu paikan päällä! Lounaspöydässä on tarjolla savustetun kalan lisäksi perunaa, salaatteja ja lisukkeita. Nam!!
Onkiminen ja lounas 32,90€/ hlö.
Pelkkä lounas 27,40€/ hlö, 13,70€/ lapsi.

Katso lounasmenu
Huom! voit käyttää tähän myös lomaasi sisältyvän aktiviteetin. Varaukset ennakkoon verkosta!
*Kalastettu saalis hyödynnetään käsittelyn jälkeen lounaspöydässä.

 

***

 KALARETKET: TOUKO-LOKAKUU

Kalastussafari 2,5h 

🐟 Päivittäin klo 12.00-14.30

Varaa kalasafari!

Miltä kuulostaa uusi, täysin varusteltu kalastusvene, opas ja lähialueen parhaat kala-apajat? Tämä on tiivis 2,5 tunnin kalasafari alueen parhaille kalapaikoille. Retken aikana pääsette tutustumaan nykyaikaiseen aktiivikalastukseen, parhaiten kyseiseen vuodenaikaan sopivilla välineillä. Yleisimmät saaliskalat hauki, kuha ja ahven.

Lähde mukaan!  Kaikki kalastusvälineet odottavat valmiina, mukaan tarvitset vain säänmukaisen vaatetuksen ja henkilökohtaisen kalastonhoitomaksun (lue lisää sivun alalaidasta).

Kesto 2,5 h.

Kalastusveneet: North silver Fish 585. Varusteet: heittokalastus/ jigivarustus, Lowrancen live/viistoluotain, Garmin live-kaikuluotain, heittotasot keulassa ja takana, kiertovesisumput saaliille, keulakone, paukkuliivit ja asut kalastajille. Max. 4 hlö/vene (2 venettä).

Kalastusalue: Haukivesi, Linnansaaren kansallispuisto sekä ympäröivät vesialueet.

Hinta: 93,50 €/hlö (sis. alueelliset kalastusluvat ja juomat retken aikana)

    ***

Pitkä kalastussafari 4,5h

🐟 Päivittäin klo 16.00-20.30

Varaa pitkä kalasafari!

Nyt lähdetään kalastamaan eikä kalajutuista tule tämän jälkeen loppua! Pitkät kalasafarit tehdään uusilla, täysin varustelluilla 2021 vuoden North Silver heittokalastusveneillä. Kohteena Linnansaaren kansallispuiston parhaat kalapaikat ja oppaana alueen, kuin omat taskunsa tunteva kalastusopas.

Retken aikana pääsette tutustumaan miten nykyaikainen kalastuselektroniikka avaa pinnanalaisen maailman aivan uudella tavalla ja mahdollistaa uudenlaisen kalastuskokemuksen. Retki sisältää kaikki kalastusvälineet, alueelliset kalastusluvat ja juomat. Otathan mukaan säänmukaisen vaatetuksen ja (18-64 vuotiailla) todistuksen suoritetusta henkilökohtaisesta kalastonhoitomaksusta (lue lisää sivun alalaidasta).

Tule ja koe unohtumaton heittokalastusretki huikeissa Linnansaaren kansallispuiston maisemissa!

Kesto 4,5 h.

Kalastusveneet: North silver Fish 585. Varusteet: heittokalastus/ jigivarustus, Lowrancen live/viistoluotain, Garmin live-kaikuluotain, heittotasot keulassa ja takana, kiertovesisumput saaliille, keulakone, paukkuliivit ja asut kalastajille. Max. 4 hlö/vene (2 venettä).

Kalastusalue: Haukivesi, Linnansaaren kansallispuisto sekä ympäröivät vesialueet.

Hinta: 163,90 €/hlö (sis. alueelliset kalaluvat ja juomat retken aikana)

***

TALVIAJAN KALARETKET

Pilkkiretki Linnansaaren kansallispuistoon

Pilkkiretket 1.2. alkaen

🐟 Päivittäin klo 10.00

Varaa pilkkiretki!

Lähde oppaan matkassa narraamaan kaloja perinteiselle pilkkiretkelle!

Retki lähtee Safaritalolta, jossa varustaudumme asianmukaisin pilkkivarustein. Rekikyyti (n. 4km) vie meidät Kaarnetsaaren pilkkiapajalle, jossa paikallisen kalastusoppaan neuvoilla pääsette kokeilemaan perinteistä pilkkikalastusta. Pilkkisaaliiksi nousee yleisimmin ahvenia ja kalatarinat lentää! Retken aikana nautitaan niin kalastuksesta kuin kauniista talvisesta Saimaasta. Retken aikana voit myös nautiskella kuumasta juomasta on mukavasti nuotion äärellä. Retki sopii koko perheelle.  

Lähtö päivittäin klo 10.00

Kesto 2.5h

Mukaan tarvitset vain lämpimät talvivaatteet

Hinta 54,90€/ aikuinen, 27,45€/ lapset 4-12v
(sis. kalastusvarusteet, rekikyyti ja kuumaa juomaa)

***

Pilkkisafari Linnansaaren kansallispuistoon

Pilkkiretket 1.2. alkaen

🐟 Päivittäin klo 12.00

Varaa pilkkisafari!

Kalasafari 2000 luvun pilkkihullulle! Tällä pilkkisafarilla pääset kalojen maailmaan, kun kalojen narraamiseen käytetään hyväksi liveluotaimia.

Retki lähtee Safaritalolta, josta rekikyyti vie kalastajat pilkkileiriin Saimaalle. Safarin aikana paikallinen kalastusopas opastaa pilkkimistä kaikuluotaimen avulla ja Garmin livescope liveluotaimen avulla kalojen etsintä onkin erittäin mielenkiintoista. Tällä safarilla pääset pilkkimään teknologiaa apuna käyttäen ja pilkkiminen saakin ihan erilaisen aktiivisemman otteen.

Lähtö päivittäin klo 12.00

Kesto 4.5h

Mukaan tarvitset vain lämpimät talvivarusteet

Hinta: 109€/ hlö
(sis. kalastusvarusteet, rekikyyti, kuumaa juomaa)

 

***

[nostot]

 

Kalastonhoitomaksu

Valtion kalastonhoitomaksu on henkilökohtainen ja se tulee olla maksettuna ennen kalalle lähtöä kaikilla 18-64 vuotiailla. Kalastonhoitomaksu on 6 €/vrk, 15 €/7vrk, 45 €/vuosi. Maksun voi suorittaa Eräluvat verkkokaupassa, myös mobiilissa. Lupa kulkee kätevästi puhelimessa. Onkimiseen ja pilkkimiseen et tarvitse kalastonhoitomaksua eli Perinteiselle kalaretkelle et tarvitse lupaa!

 

Kävimme kurkkaamassa miltä kalasafarilla näyttää! Katso tästä video, missä kalaoppaamme Joonas esittelee venekaluston jonka jälkeen suunnataan alueen parhaille kala-apajille.