Spasemester på Järvisydän!

Finlands mest ekologiska sjöspa!

En avslappnande spasemester vid Saimens stränder på Järvisydän Hotell och spa. Övernattning för 2 i panoramasvit, Upplevelsehotellets svit eller en elegant kåta. I det unika sjöspaet Järvikylpylä slappnar du av med behagliga bastubad, varma naturstenar, i inomhusbassänger och utomhus i Saimens uppfriskande vatten. Under vistelsen på Järvisydän Hotell och spa kan du även njuta av den storslagna naturen i Linnansaari nationalpark året runt.

Spasemestern inkluderar

Dubbelrum (panoramasvit, svit, kåta)
Frukost i restaurang Piikatyttö
Inträde till spa (1 besök/dygn)
Säsongens hyrutrustning i 2 t eller minivinprovning 30 min (Valamo Winetasting)

 

Boka din semester nedan!

I vårt spa hittar du även Day Spa-behandlingar samt yogaklasser. Boka gärna tider i förväg! Läs mer om vårt spa samt panoramasviterna, Upplevelsehotellet och Kåtahotellet här.

Panoramasviter

Våra panoramasviter passa både par och företagsgäster. Genom de stora panoramafönstren kan du njuta av stjärnhimmel, norrsken och midnattssol. Läs mer och boka i webbutiken!

Kotahotellets sviter

Från och med 2020 kan du bo i en av det nyöppnade Kåtahotellets sviter för 2–4 personer. Varje kåta har 7 stämningsfulla sviter samt en gemensam lounge. Kåtorna passar utmärkt till mindre grupper då man kan boka en hel kåta per grupp!

Upplevelsehotellet

I anknytning till huvudbyggnaden finns Upplevelsehotellet som är byggt efter gamla traditioner av inhemsk sten och åldrat trä. Läs mer om rummen och upplevelsevistelserna i vår webbutik!

 

Hur man tar sig till Järvisydän

Hotel & Spa Resort Järvisydän ligger på Rantasalmi. Adressen är Porosalmentie 313, 58900. Det enklaste sättet att komma till hotellet är med bil. 

Hjärtlighet och gästfrihet på Järvisydän sedan 1658

Järvisydän Hotell och spa i Rantasalmi charmar sina besökare med hotell-, restaurang- och spaupplevelser samt säsongsbetonade natur- och aktivitetsmöjligheter året runt i Linnansaari nationalpark.

I det unika och stilfulla sjöspaet Järvikylpylä kan du glömma vardagen för en stund och ge dig hän åt dina sinnen i bastun, bassängen, med hälsotimmar, lyxiga Day Spa-behandlingar och inte minst i Saimens böljande vågor!

 

En historisk plats

Resor till Järvisydän började redan 1658 när den svenska kungen och den ryske tsaren slöt ett avtal om att en rad utmärkta vägar skulle gå rakt igenom Finland. Längs vägarna skulle det finnas gästgiverier med 30 kilometers mellanrum – en lagom distans mellan hästarnas utfodring. Gästgiverierna fungerade som vägkrogar, hästbytesplatser samt postväsen.

Detta sammanföll med att överhuvudet i släkten Heiskanen mottog en 600 hektar stor halvö i Porosalmi som en gåva för väl genomförd militärtjänst. Gåvan medförde ett åliggande om att bygga och driva ett gästgiveri på platsen. Heiskanens släkt tog åliggandet på största allvar: Än idag tillhör Järvisydän denna samma släkt med en särskild förkärlek för gästfrihet och god service. Idag sköts Järvisydän av den 11:e generationens Markus Heiskanen.

Järvisydän-andan lever vidare – 2020 valdes Järvisydän till årets inhemska resmål!

Vi välkomnar våra kära besökare att njuta av våra lokala läckerheter i restaurang Piikatyttö, besöka Savolax största vinkällare, ta en drink i Lotjabaren eller för att varva ned i sjöspaet Järvikylpylä och delta i olika slags aktiviteter.

Järvisydäns drängar och pigor ❣️