SAIMAAHOLIDAYLLE MYÖNNETTY JOUTSENMERKKI

Tiedote julkaistu 15.1.2019

SaimaaHolidayn lomakeskukset Hotel & Spa Resort Järvisydän sekä SaimaaHoliday Oravi ovat saaneet Joutsenmerkin tuoteryhmässä hotellit, ravintolat ja kongressikeskukset. Joutsenmerkki asettaa eri kriteerejä eri liiketoiminnan osille. Vaatimukset kattavat liiketoiminnan toimitusketjusta jätehuoltoon saakka.

Ympäristöystävällisyys on läsnä lomakeskusten jokapäiväisessä arjessa, vaikka se ei aina näkyisikään ulospäin. Lämmitys tuotetaan maalämmöllä sekä aurinkoenergialla. Siivouksessa käytetään ympäristömerkittyjä tuotteita.

Ympäristömerkintä Oy tarkasti SaimaaHoliday:n tilat ja hyväksyi energian tuotantotapamme ja energiaa käyttävät laitteistomme. Ravintoloissa tarjoiltava ruoka on vastuullisesti tuotettua ja pääraaka-aineiden alkuperästä kerrotaan asiakkaille ravintolan menujen esittelyjen yhteydessä.

Tällä hetkellä Järvisydän sekä Oravi ylittävät Joutsenmerkin vaatimukset, joten yritykset ovat varautuneet myös tulevaan ympäristökehitykseen.

Lomakeskusten väliin jäävä Linnansaaren kansallispuisto ja Saimaannorpan läheisyys sekä tärkeys on otettu toiminnassa huomioon jo pitkään.

– Asiakkaamme ovat yhä valistuneempia ympäristöasioista. Ympäristöystävällisen toiminnan merkitys on nyt aikaisempaa konkreettisempi, kun meillä on näyttää Joutsenmerkki-sertifikaatti asiakkaillemme, kertoo Saimaa Holidayn Joutsenmerkki-muutoksen toteuttanut Ville Lassila.

– Joutsenmerkki sopi meille parhaiten ympäristöystävällisen toiminnan mittariksi. Sen kriteerit ovat selkeät, ja toiminnan sopivuutta merkin saamiseksi voi arvioida numeroiden kautta, Ville Lassila kertoo.

Joutsenmerkin saaminen edellytti Saimaa Holidaylla joitakin muutoksia käytäntöihin, mutta kriteerien täyttäminen sujui kaiken kaikkiaan hyvinkin luontevasti.

– Meillä on ollut onneksi jo valmiiksi ympäristöasiat pitkälti kunnossa. Huoneisiin lisäsimme enemmän mahdollisuuksia kierrättää jätteitä. Nyt kierrätys on entistä kokonaisvaltaisempaa ja tehokkaampaa, Lassila kertoo.

Myös henkilökunta on saanut koulutusta ja tietoa Joutsenmerkistä, ja se on ollut mukana muutoksessa kestävään suuntaan. Joutsenmerkki on Saimaa Holidaylle erittäin tärkeä tunnustus.

– Merkki antaa turvan ja ohjaa työtämme niin, että voimme kehittää ympäristönäkökulmaa kokonaisvaltaisesti yrityksessämme. Joutsenmerkki viestii myös siitä, että tämä paikka on juuri niin ympäristöystävällinen kuin sen pitääkin olla.

 

 

Lisätiedot:

Markus Heiskanen
050 518 0800
Hotel & Spa Resort Järvisydän

Marie Louise Fant
Saimaan Eräpalvelu Oravi Oy
050 599 7773

Harri Hotulainen
Ympäristömerkintä Suomi Oy
0400 417 884