Järvivettä, uppotukkeja ja aurinkoenergiaa

Järvikylpylässämme kaikki rakennusmateriaalit ovat luonnonläheisiä; Saimaan järvivettä (ulkoaltaissa), luonnonkiveä ja yli 500 vuotta vanhoja uppotukkeja. Kylpylä lämpenee ekologisesti järvi-/maalämmöllä sekä aurinkoenergialla.

Saunat:

Kylpylässämme on 5 saunaa. Hakosauna on kaikkein perinteikkäin sauna. Hamamissa viihtyy vaikka pidemmänkin ajan istuen tai köllötellen lämmitetyillä penkeillä ja nauttien miedommasta lämmöstä. Kylpylästämme löytyy myös höyrysauna, infrapunasauna ja kivisauna.  Saunat ovat yhteiskäytössä miehille ja naisille, joten saunan lämmöistä pääset nauttimaan uima-asussa. Hako- ja kivisaunat ovat noin 70 asteen lämpöisiä.

Altaat:

Kylpylässämme on 5 allasta: Kiertovesiallas (syvyys 120cm), poreallas, lastenallas (syvyys 30cm) sekä 2 ulkoallasta (syvyydet 90 ja 70cm). Sisäaltaiden lämpötila on aina 31 astetta. Ulkoaltaissa käytetään Saimaan järvivettä ja altaiden lämpötila vaihtelee vuodenaikojen mukaan. Ulkoaltaita ei lämmitetä. Huomioithan että ulkoaltailla saattaa olla liukasta talvella.

Saimaaseen pääset pulahtamaan kesäaikaan, suoraan ulkoaltailta!

Kiertovesialtaasta löydät sydänluolan sekä hierovia suihkuja. Altaan virtauksen ollessa päällä voit uida vasta- ja myötävirtaan.

Lisäksi:

Rentoutumaan pääset lämmitetyillä norppakivillä, joita kylpylässämme on 3 kappaletta. Kivellä voit nautiskella olostasi, kuten norpat kevätauringossa.

Myrskysuihkuhuoneessa pääset nauttimaan neljästä erilaisesta suihkusta.

Suolahuone on luonnonmukaista hoitoa iho- ja hengitysongelmiin. Suolahuoneen katto, seinät ja lattia ovat vuorattu merisuolalla. Suolahuoneessa voit olla uima-asussa tai pyyhe ympärillä.

Lasten seikkailualue:

Perheen pienimmille kylpylästämme löytyy oma alue. Lastenallas (syvyys 30cm) on varustettu pienellä liukumäellä sekä kylpyleluilla. Lasten altaan yhteydessä löytyy löhöilyverkko 4-12-vuotiaille lapsille sekä pallojärvi.

Kylpylästä löytyy rajallinen määrä kellukkeita lapsille, jotka ovat vapaasti lainattavissa. Kellukkeet löytyvät allasalueelta. Uimalaseja voit halutessasi myös lainata kylpylämme vastaanotosta.

Kylpylässä lapset touhuavat ja uiskentelevat vanhempiensa vastuulla. Uimataitoiset ja yli 12- vuotiaat lapset voivat tulla kylpylään myös ilman huoltajaa.

Kahvila/ baari:

Allasosaston ylätasanteella sijaitsee allasbaari, jonka valikoimasta löytyy janoisille saunojille erilaisia kylmiä juomia, pirtelöitä ja vuodenajan mukaan vaihtuvat smoothiet. Pieneen nälkään allasbaarista voi ostaa grillileipää.

Tarjolla on aina myös pientä naposteltavaa, makuvesiä sekä teetä samovaarista, jotka sisältyvät kylpylälipun hintaan.

Allasbaari sulkeutuu puoli tuntia ennen kylpylän sulkeutumista.

Varattavat Lounget:

Kylpylästämme löytyy lounge-tiloja, joita voi vuokrata oman seurueen tai ryhmän käyttöön. Tilavuokraan sisältyy tarjoilu. Lounge varaukset Järvisydämen myyntipalvelusta.

Pyyhkeet, kylpytossut ja kylpytakit:

Pyyhe sisältyy aina kylpylälippuun ja saat sen saapuessasi kylpylän vastaanotosta. Majoittuva asiakas voi myös ottaa huoneesta löytyvän kylpytakin ja kylpytossut mukaan kylpylään. Kylpytakkeja ja -tossuja voit myös halutessasi vuokrata kylpylästä hintaan 5€/ kylpytakki ja 3,50€/ kylpytossut.

Minkälainen uima-asu? Kylpyläämme voit tulla myös uimashortseissa.

 

Faktoja Järvikylpylästä:

• Aurinkoenergiaa käytetään 7 kk vuodesta
• 75 % tulisijojen lämmöstä käytetään kylpylän lämmitykseen
• Järvikylpylässä kulkee yhteensä 20 km putkia
• Sisäkatto on tehty yli 500 vuotta vanhoista uppotukeista
• Järvenpohjassa kulkee 3,6 km maalämpöputkia