Hyvä tietää..

Pyyhkeet, kylpytossut ja kylpytakit:
Pyyhe sisältyy aina kylpylälippuun ja saat sen saapuessasi kylpylän vastaanotosta. Majoittuva asiakas voi myös ottaa huoneesta löytyvän kylpytakin ja kylpytossut mukaan kylpylään. Kylpytakkeja ja -tossuja voit myös halutessasi vuokrata kylpylästä hintaan 5€/ kylpytakki ja 3,50€/ kylpytossut.

Minkälainen uima-asu?
Kylpyläämme voit tulla uimapuvun lisäksi myös uimashortseissa. Vuokraamme myös uima-asuja, uimahousuja sekä naisille uimapukuja. Saatavissa kaikki koot. Vaippaikäisten tulee käyttää uimavaippaa (uimavaippoja myynnissä).

Kuuluuko kylpylän käyttö majoitukseen?
Pääsääntöisesti 1 kylpyläkäynti/ vrk sisältyy kaikkiin majoitustyyppeihin, lukuunottamatta huviloita sekä joitain erikoistarjouksia/ paketteja. Tuotekuvauksessa ja varausvahvistuksessa kerrotaan aina mitä pakettiin/ yöpymiseen sisältyy. Mikäli kylpylälippu ei sisälly hintaan, voit ostaa sen lisäpalveluista tai saapuessasi vierailulle. Huomioithan että majoitukseen sisältyvä kylpylän käyttö tarkoittaa yhtä kertaa / majoitusvuorokausi.

Saako kylpylässä ottaa kuvia?
Saa ottaa kuvia. Varmistathan, että otat kuvat niin ettei niissä esiinny muita vieraitamme.

 

Järvivettä, uppotukkeja ja aurinkoenergiaa

Järvikylpylässämme kaikki rakennusmateriaalit ovat luonnonläheisiä; Saimaan järvivettä (ulkoaltaissa), luonnonkiveä ja yli 500 vuotta vanhoja uppotukkeja. Kylpylä lämpenee ekologisesti järvi-/maalämmöllä sekä aurinkoenergialla.

Saunat:

Kylpylässämme on 6 saunaa. Hakosauna on kaikkein perinteikkäin sauna. Hamamissa viihtyy vaikka pidemmänkin ajan istuen tai köllötellen lämmitetyillä penkeillä ja nauttien miedommasta lämmöstä. Kylpylästämme löytyy myös höyrysauna, infrapunasauna, kivisauna ja näköalasauna, joka sijaitsee kylpylän toisessa kerroksessa. Saunat ovat yhteiskäytössä miehille ja naisille, joten saunan lämmöistä pääset nauttimaan uima-asussa. Hako- ja kivisaunat ovat noin 70 asteen lämpöisiä.

Altaat:

Kylpylässämme on 5 allasta: Kiertovesiallas (syvyys 120cm), poreallas, lastenallas (syvyys 30cm) sekä 2 ulkoallasta (syvyydet 90 ja 70cm). Sisäaltaiden lämpötila on aina 31 astetta. Ulkoaltaissa käytetään Saimaan järvivettä ja altaiden lämpötila vaihtelee vuodenaikojen mukaan. Ulkoaltaita ei lämmitetä. Huomioithan että ulkoaltailla saattaa olla liukasta talvella.

Saimaaseen pääset pulahtamaan kesäaikaan, suoraan ulkoaltailta!

Kiertovesialtaasta löydät sydänluolan sekä hierovia suihkuja. Altaan virtauksen ollessa päällä voit uida vasta- ja myötävirtaan.

Lisäksi:

Rentoutumaan pääset lämmitetyillä norppakivillä, joita kylpylässämme on 3 kappaletta. Kivellä voit nautiskella olostasi, kuten norpat kevätauringossa.

Myrskysuihkuhuoneessa pääset nauttimaan neljästä erilaisesta suihkusta.

Suolahuone on luonnonmukaista hoitoa iho- ja hengitysongelmiin. Suolahuoneen katto, seinät ja lattia ovat vuorattu merisuolalla. Suolahuoneessa voit olla uima-asussa tai pyyhe ympärillä.

Lasten seikkailualue:

Perheen pienimmille kylpylästämme löytyy oma alue. Lastenallas (syvyys 30cm) on varustettu pienellä liukumäellä sekä kylpyleluilla. Lasten altaan yhteydessä löytyy löhöilyverkko 4-12-vuotiaille lapsille sekä pallojärvi.

Kylpylästä löytyy rajallinen määrä kellukkeita lapsille, jotka ovat vapaasti lainattavissa. Kellukkeet löytyvät allasalueelta. Uimalaseja voit halutessasi myös lainata kylpylämme vastaanotosta.

Kylpylässä lapset touhuavat ja uiskentelevat vanhempiensa vastuulla. Uimataitoiset ja yli 12- vuotiaat lapset voivat tulla kylpylään myös ilman huoltajaa. Huomioittehan että ma-la viimeiset tunnit klo 18-20 kylpylämme on varattu vain aikuisille.

Vaippaikäisten tulee käyttää uimavaippaa (uimavaippoja myynnissä).

Kahvila/ baari:

Allasosaston ylätasanteella sijaitsee allasbaari, jonka valikoimasta löytyy janoisille saunojille erilaisia kylmiä juomia, pirtelöitä ja vuodenajan mukaan vaihtuvat smoothiet. Pieneen nälkään allasbaarista voi ostaa grillileipää.

Tarjolla on aina myös pientä naposteltavaa, makuvesiä sekä teetä samovaarista, jotka sisältyvät kylpylälipun hintaan.

Allasbaari sulkeutuu puoli tuntia ennen kylpylän sulkeutumista.

Varattavat Lounget:

Kylpylästämme löytyy lounge-tiloja, joita voi vuokrata oman seurueen tai ryhmän käyttöön. Tilavuokraan sisältyy tarjoilu. Lounge varaukset Järvisydämen myyntipalvelusta.

Pyyhkeet, kylpytossut ja kylpytakit:

Pyyhe sisältyy aina kylpylälippuun ja saat sen saapuessasi kylpylän vastaanotosta. Majoittuva asiakas voi myös ottaa huoneesta löytyvän kylpytakin ja kylpytossut mukaan kylpylään. Kylpytakkeja ja -tossuja voit myös halutessasi vuokrata kylpylästä hintaan 5€/ kylpytakki ja 3,50€/ kylpytossut.

Minkälainen uima-asu? Kylpyläämme voit tulla myös uimashortseissa. Vuokraamme uima-asuja, uimahousuja sekä naisille uimapukuja. Saatavissa kaikki koot.

Ekologisuus ja Joutsenmerkki

Luonto on meille tärkeä! Meille on myönnetty Joutsenmerkki (pohjoismainen ympäristömerkki) vuonna 2018.

Suomen ekologisimmassa kylpylässä aurinkoenergiaa käytetään pääasiallisena energianlähteenä vuodessa kuuden kuukauden ajan.  Aurinkoenergian käyttö sähköntuotannossa painottuu huhtikuusta aina syyskuun lopulle saakka. Auringon paistaessa aurinkoenergian käyttöä jatketaan myös lokakuussa. Aurinkoenergialla pystytään tuona aikana kattamaan 75% koko kylpylän energiankulutuksesta. Lämmöntuotannossa hyödynnetään maalämpöä. Maalämpöputkistosta noin vajaa kuusi kilometriä on upotettu maan sisälle ja reilu neljä kilometriä putkista on upotettuna järven pohjaan. Talvella lämpöä saadaan syvältä maaperästä ja kesällä järviveden lämmetessä lämpöä varastoidaan lämpimästä järvivedestä takaisin maaperään. Kylpylässä olevien tulisiojen tuottamaa lämpöä varastoidaan ja tätä lämpöä hyödynnetään suihkuveden lämmityksessä. 

Kylpylän uima-altaiden vedenpuhdistuksessa yhtenä osana hyödynnetään infrapunavaloa, jonka ansioista kemiallisten aineiden käyttöä uintivedenpuhdistuksessa on pystytty vähentämään.  

Joutsenmerkin mukaisesti kylpylän valaistuksessa käytetään liiketunnistimella toimivia LED-lamppuja. Muovisia kertakäyttöastioita ei kylpylässä käytetä ja kaikki roskat kierrätetään viranomaisten ohjeiden mukaisesti.  Kylpylän pyykkihuollon hoitaa ympäristökriiteerit täyttävä pesula.   

Kylpylään rakennettu tekniikka huolehtii automaattisesti ilmavaihdon pienentämisestä kylpylän sulkeuduttua, näin myös kylpylän ollessa suljettu energian kulutusta pystytään vähentämään.  

Virtuaalinen esittely ja galleria


Lue lisää tästä…