Hyvä tietää..

Liput ja saapuminen:

Pääsyliput ovat ostettavissa ennakkoon verkkokaupastamme tai Järvikylpylän vastaanotosta. Jos majoitut Järvisydämessä, ilmoittauduthan huonenumerollasi kylpylän vastaanottoon. Pyyhe sisältyy aina kylpylälippuun ja saat sen saapuessasi kylpylän vastaanotosta. Majoittuva asiakas voi myös ottaa huoneesta löytyvän kylpytakin mukaan kylpylään. Kylpytakkeja voit myös halutessasi vuokrata kylpylästä hintaan 5€/ kylpytakki. Emme suosittele huoneessa olevia tossuja kylpyläkäyttöön niiden liukkauden takia.

Naisille ja miehille on erilliset pukutilat, jotka sijaitsevat alakerrassa. Pukukaappi lukkiutuu vastaanotosta saadulla rannekkeella.

Minkälainen uima-asu?
Kylpyläämme voit tulla uimapuvun lisäksi myös uimashortseissa. Vuokraamme myös uima-asuja, uimahousuja sekä naisille uimapukuja. Saatavissa kaikki koot. Vaippaikäisten tulee käyttää uimavaippaa (uimavaippoja myynnissä kylpylän vastaanotossa 1,50€/ kpl).

Kuuluuko kylpylän käyttö majoitukseen?
Pääsääntöisesti 1 kylpyläkäynti/ vrk sisältyy kaikkiin majoitustyyppeihin, lukuunottamatta joitain erikoistarjouksia/ paketteja. Tuotekuvauksessa ja varausvahvistuksessa kerrotaan aina mitä pakettiin/ yöpymiseen sisältyy. Mikäli kylpylälippu ei sisälly hintaan, voit ostaa sen lisäpalveluista tai saapuessasi vierailulle. Huomioithan että majoitukseen sisältyvä kylpylän käyttö tarkoittaa yhtä kertaa (2 tuntia) / majoitusvuorokausi.

Saako kylpylässä ottaa kuvia?
Kylpylässä saa ottaa kuvia. Varmistathan, että otat kuvat niin, ettei niissä esiinny muita vieraitamme.

Saunat:

Kylpylässämme on 6 saunaa. Saunat ovat yhteiskäytössä miehille ja naisille, joten saunan lämmöistä pääset nauttimaan uima-asussa. Ehdit kylpylävierailusi aikana tutustua kaikkien saunojemme leppeisiin löylyihin ja kovempia löylyjä kaipaavia suosittelemme suuntaamaan kivisaunan lauteille!

Uppotukkisauna on kaikkein perinteikkäin sauna. Saunan pitkillä lauteilla voit vaikka heittäytyä pitkällesi ja kuunnella suuren kiukaan kuiskauksia. Lämpötila on noin 70 celsiusastetta.

Hamamissa viihtyy vaikka pidemmänkin ajan istuen tai köllötellen lämmitetyillä penkeillä ja nauttien miedommasta lämmöstä. Penkkien lämpötila on noin 40 celsiusastetta.

Höyrysauna kutsuu nautiskelemaan pehmeistä löylyistä marmoripenkeillä. Lämpötila on noin 55 celsiusastetta.

Infrapunasaunan terveysvaikutuksista nautit vielä kylpyläloman jälkeenkin. Lämpötila on noin 45 celsiusastetta.

Kivisauna kutsuu kovempien löylyjen ystäviä. Lämpötila on noin 85 celsiusastetta.

Maisemasauna sijaitsee kylpylän toisessa kerroksessa. Isoista lasi-ikkunoista voit seurata Saimaan alati vaihtuvaa järvimaisemaa. Lämpötila on noin 70 celsiusastetta.

Huom: Maisemasauna on kausisauna, joten talvikauden ajan sauna on suljettu.

Altaat:

Kylpylässämme on 5 allasta. Kaikkien sisäaltaidemme veden lämpötila on +31 celsiusastetta. Maltillinen veden lämpötila on tärkeä osa kylpylämme ekologisuutta. Ulkoaltaissa virtaa lämmittämätön Saimaan järvivesi. 

Kiertovesiallas (syvyys 130cm, lämpötila +31 celsiusastetta). Kiertovesialtaasta löydät sydänluolan sekä hierovia suihkuja. Altaan virtauksen ollessa päällä voit uida vasta- ja myötävirtaan.

Poreallas (lämpötila +31 celsiusastetta). Savolaisen bumerangin muotoisessa altaassa pääset poreiden lisäksi nauttimaan parhaalta paikalta kylpylän tunnelmallisesta sisustuksesta.

Lastenallas (syvyys 30cm, lämpötila +31 celsiusastetta). Altaan yhteydessä on vesiputous ja pieni liukumäki.

2 ulkoallasta (syvyydet 90 ja 70cm). Ulkoaltaissa käytetään Saimaan järvivettä ja altaiden lämpötila vaihtelee vuodenaikojen mukaan. Ulkoaltaita ei lämmitetä. Huomioithan että ulkoaltailla saattaa olla liukasta talvella.

Saimaaseen pääset pulahtamaan kesäaikaan, suoraan ulkoaltailta!

*Allasalue ja saunat sulkeutuvat 20 minuuttia ennen kylpylän sulkemisaikaa.

 

Suosittelemme tutustumaan myös näihin:

Rentoutumaan pääset lämmitetyillä norppakivillä, joita kylpylässämme on 3 kappaletta. Kivellä voit nautiskella olostasi, kuten norpat kevätauringossa.

Asta-myrskysuihkuhuoneessa pääset nauttimaan neljästä erilaisesta suihkusta.

Suolahuone on luonnonmukaista hoitoa iho- ja hengitysongelmiin. Suolahuoneen katossa, seinissä ja lattialla on merisuolaa, jonka tervehdyttävät mineraalit leijailevat huoneilmassa. Suolahuoneessa voit olla uima-asussa tai pyyhe ympärillä.

Ranta-alueella voit nauttia kesäaikaan auringon lämmöstä ja laineiden liplatuksesta vaikkapa aurinkotuolissa lekotellen. Ranta-alueella on osittain katettu suuri aurinkoterassi, sekä hiekkaranta.

Lasten seikkailualue:

Perheen pienimmille kylpylästämme löytyy oma alue. Lastenallas (syvyys 30 cm) on varustettu pienellä liukumäellä sekä kylpyleluilla. Lasten altaan yhteydessä löytyy löhöilyverkko 4-12-vuotiaille, sekä lapsille pallojärvi.

Kylpylästä löytyy rajallinen määrä kellukkeita lapsille, jotka ovat vapaasti lainattavissa. Kellukkeet löytyvät allasalueelta. Uimalaseja voit halutessasi lainata kylpylämme vastaanotosta.

Kylpylässä lapset touhuavat ja uiskentelevat vanhempiensa vastuulla. Uimataitoiset ja yli 12-vuotiaat lapset voivat tulla kylpylään myös ilman huoltajaa. Huomioittehan, että kylpylämme viimeiset tunnit klo 18 alkaen on varattu vain aikuisille.

Vaippaikäisten tulee käyttää uimavaippaa (uimavaippoja myynnissä 1,50€/ kpl).

Kahvila/ baari:

Allasosaston ylätasanteella sijaitsee allasbaari, jonka valikoimasta löytyy janoisille saunojille erilaisia kylmiä juomia, talon omia smootheja ja vuodenajan mukaan vaihtuvat mocktailit. Pieneen nälkään allasbaarista voi ostaa grillileipää.

Tarjolla on aina myös pientä naposteltavaa, makuvesiä sekä teetä samovaarista, jotka sisältyvät kylpylälipun hintaan.

Allasbaari sulkeutuu puoli tuntia ennen kylpylän sulkeutumista.

Vastaanottoaulan kahvilassa on saatavilla samat tuotteet, kuin allasbaarissamme.

Varattavat Lounget:

Kylpylästämme löytyy lounge-tiloja, joita voi vuokrata oman seurueen tai ryhmän käyttöön. Tilavuokraan sisältyy tarjoilu. Lounge-varaukset Järvisydämen myyntipalvelusta.

DaySpa:

Kylpylän allasalueen yhteydessä ovat DaySpamme hoitotilat. Hoitovaraukset tehdään ennakkoon Järvikylpylän vastaanotosta. Löydät lisää tietoa hoidoistamme täältä.

 

Ekologisuus ja Joutsenmerkki

Luonto on meille tärkeä! -Meille on myönnetty Joutsenmerkki (pohjoismainen ympäristömerkki) vuonna 2018.

Järvikylpylässämme kaikki rakennusmateriaalit ovat luonnonläheisiä; Saimaan järvivettä (ulkoaltaissa), luonnonkiveä ja yli 500 vuotta vanhoja uppotukkeja. Kylpylä lämpenee ekologisesti järvi-/maalämmöllä sekä aurinkoenergialla.

Ekologisuus kylpylässämme

Suomen ekologisimmassa kylpylässä aurinkoenergiaa käytetään pääasiallisena energianlähteenä vuodessa kuuden kuukauden ajan.  Aurinkoenergian käyttö sähköntuotannossa painottuu huhtikuusta aina syyskuun lopulle saakka. Auringon paistaessa aurinkoenergian käyttöä jatketaan myös lokakuussa. Aurinkoenergialla pystytään tuona aikana kattamaan 75 % koko kylpylän energiankulutuksesta. Lämmöntuotannossa hyödynnetään maalämpöä. Maalämpöputkistosta noin vajaa kuusi kilometriä on upotettu maan sisälle ja reilu neljä kilometriä putkista on upotettuna järven pohjaan. Talvella lämpöä saadaan syvältä maaperästä ja kesällä järviveden lämmetessä lämpöä varastoidaan lämpimästä järvivedestä takaisin maaperään. Kylpylässä olevien tulisijojen tuottamaa lämpöä varastoidaan ja tätä lämpöä hyödynnetään suihkuveden lämmityksessä. Yksi tärkeä osa ekologisuutta on veden lämpötilan pitäminen maltillisena. Kaikissa sisäaltaissamme virtaa 31 asteinen vesi.

Kylpylän uima-altaiden vedenpuhdistuksessa yhtenä osana hyödynnetään infrapunavaloa, jonka ansioista kemiallisten aineiden käyttöä uintivedenpuhdistuksessa on pystytty vähentämään. 

Joutsenmerkin mukaisesti kylpylän valaistuksessa käytetään liiketunnistimella toimivia LED-lamppuja. Muovisia kertakäyttöastioita ei kylpylässä käytetä ja kaikki roskat kierrätetään viranomaisten ohjeiden mukaisesti.  Kylpylän pyykkihuollon hoitaa ympäristökriteerit täyttävä pesula.  

Kylpylään rakennettu tekniikka huolehtii automaattisesti ilmavaihdon pienentämisestä kylpylän sulkeuduttua, näin myös kylpylän ollessa suljettu energian kulutusta pystytään vähentämään.

 

Virtuaalinen esittely ja galleria


Lue lisää tästä…