Retki kansallispuistoon 

Lähdöt retkille päivittäin 15.5.-31.10.

Retki kansallispuistoon vie sinut päivittäin omatoimiselle retkelle Saimaan upeaan saaristoon, Kaarnetsaareen ja Linnansaareen. Vene kulkee Järvisydämestä ensin Kaarnetsaareen, jonka jälkeen se jatkaa matkaa Linnansaaren parhaalle näköalapaikalle, Linnavuorelle. Voit itse valita kumpaan saareen haluat retkelle. Retket sopii hyvin myös lapsiperheille. Retkelle voi ottaa mukaan koiran (muistathan että koirat on pidettävä kansallispuistossa aina kytkettyinä). Lähde viettämään retkipäivää keskelle kauneinta Saimaata!

AIKATAULU

Lähtö: vene lähtee Järvisydämestä klo 10.00, 12.30 ja 15.00

Paluu: vene lähtee Linnansaaresta klo 11.15, 13.45 ja 16.15

Paluu: vene lähtee Kaarnetsaaresta klo 12.00, 14.30 ja 17.00

Linnansaaressa vene lähtee Linnavuoren laiturista, saaren luoteisosassa. Katso kartta.

HINTA

Retki Kaarnetsaareen 29,90€/ hlö

Retki Linnansaareen 39,90€/ hlö

*Retki Kaarnetsaareen sisältyy aktiviteettivaihtoehtona myös moneen majoituspakettiimme.

*Varaa retki edellispäivänä klo 16.00 mennessä. 

*Kun Saimaalle on annettu kovan tuulen varoitus (keskituuli 14 m/s tai yli) tai muu ylivoimainen säätilanne (voimakas ukkosmyrsky tms.), retki voidaan peruuttaa tai siirtää.
 

Varaa retki kansallispuistoon

Retki kansallispuistoon vie sinut päivittäin omatoimiselle retkelle Kaarnetsaareen ja Linnansaareen. Lähdöt retkille päivittäin 15.5.-31.10.

Lue BLOGI!

”Kun luvassa on leppoisaa saarihyppelyä Saimaalla, ei voi kun olla onnellinen”.

Lue Heidi Lehtosaaren juttu Kansallispuistoretkestä! 

❣️❣️❣️

Retki Kaarnetsaareen 29,90€

Retki kansallispuistoon vie sinut omatoimiretkelle Kaarnetsaareen. Kaarnetsaaresta löydät mm. Saarikahvilan joka on avoinna päivittäin klo 10.30-16.30 sekä tulipaikan jossa voitte nauttia myös omat retkieväät. Kaarnetsaaresta löydät myös uuden Suomen eläimet RA-luontopolun, joka johdattaa sinut lisätyn todellisuuden avulla oppimaan luontomme upeista eläinlajeista innostavalla tavalla ja faktatietoon perustuen. Luontopolku on 1,5km pituinen rengasreitti. Sovellus kannattaa ladata jo kotona tai Järvisydämen vastaanotossa, jossa voit ladata WLAN verkossa. Katso ohjeet sivun lopusta.

Retki Linnansaareen 39,90€

Retki kansallispuistoon vie sinut omatoimiretkelle Linnansaaren pääsaarelle. Rantautuminen Linnavuoren laituriin, saaren parhaan näköalapaikan juurelle. Voit valita retken keston itse ja palata saaresta valitsemallasi paluukyydillä (13.45 tai 16.15). Linnansaaressa voit retkeillä 7km Rengasreitin, joka vie sinut Sammakkoniemen leirintäalueelle sekä ulkoilmamuseona toimivalle Louhimaan torpalle. Koko rengasreitille ja evästauolle kannattaa varata min. 3 tuntia aikaa. Retkieväitä voi nauttia vaikka tulipaikoilla Sammakkoniemessä tai Perpulanluhdassa, Sammakkoniemestä löydät myös kahvilan joka on avoinna juhannukselta elokuuhun. Lämpiminä päivinä voi pulahtaa uimaan!

Lyhyen päiväretken voit tehdä Linnavuoren näköalapaikalle ja evästauolle Perpulanluhtaan, jolloin kävelymatkaa tulee n. 2-3km.

*Huomioithan että Linnansaari on roskattoman retkeilyn kohde. Tämä tarkoittaa että puistossa ei ole jätehuoltoa ja omat roskat tulee tuoda tullessa pois. Biojätteen voit laittaa kompostikäymälään.

Linnansaaren kansallispuisto

Linnansaaren kansallispuiston kartta

Ohjeistus retkeilyyn Linnansaaren kansallispuistossa löytyy täältä.

Muistathan retkeillessä❣️
-Marjojen ja sienten poimiminen kuuluu jokamiehen oikeuksiin (Linnansaaresta löytyy hyvät mustikkametsät).
-Tulenteko on sallittu vain tulipaikoilla. Metsäpalovaroituksen aikana tulta ei saa tehdä avotulipaikoille, ainoastaan Sammakkoniemen keittokatokseen.
-Koirat on pidettävä aina kytkettynä kansallispuiston alueella.
-Roskat tuodaan tullessa pois, Linnansaaressa ei ole roskiksia. Biojätteen voit kierrättää kompostikäymälään.

Linnansaaren luonto

Haukiveden upea järvimaisema vaihtelee sokkeloisesta saaristosta suuriin selkävesiin. Linnansaaren kansallispuisto on 40 kilometriä pitkä ja 5–10 kilometriä leveä, ja siihen kuuluu yli 130 saarta sekä satoja pienempiä luotoja ja kareja. Kansallispuiston ydinalueiden ostoa perusteltiin aikoinaan luonnonihanuudella ja kun kansallispuiston perustamista myöhemmin esitettiin, oli perusteena alkuperäisen suomalaisen järviluonnon säilyttäminen tuleville sukupolville ja tutkimukselle. Lähde: luontoon.fi/linnansaari

Linnansaari on Saimaannorpan ja Sääksen elinaluetta.

Luontopolut

(Lähde: www.luontoon.fi/linnansaari/reitit).

Rengaspolku, 7 km, on puiston suosituin retkeilyreitti. Se vie sinut reheviin lehtonotkelmiin ja karujen kalliomäkien laelle vaativassa ja vaihtelevassa maastossa. Linnansaarenlammen ylitse kuljetaan pitkin kaiteellista pitkossiltaa, joka voi olla sateella liukas. Vaativan maaston vuoksi Linnansaaren poluille kannattaa lähteä tukevissa kengissä. Ohjeellinen kulkuaika on 3–4 tuntia ja reittimerkintänä on oranssi ympyrä. Palvelut: Perpulanluhdan telttailualue ja Sammakkoniemen leirintäalue.

Nähtävää: Linnavuoren näköalapaikka, jolta voit ihailla Haukiveden järvi-idylliä. Retki Kansallispuistoon vie sinut suoraan Linnavuoren laituriin!

Linnonpolku, 2 km, vie kävijän vaihtelevaan maastoon. Polulla tutustut Saimaan synnyn esihistoriallisiin vaiheisiin ja siihen, kuinka luonnonilmiöt ja ihmiset muovaavat maisemaa. Lisäksi näet, kuinka Suomessa harvinaiset lehdot edistävät luonnon monimuotoisuutta. Rantojen entisillä kaskimailla saatat nähdä vaarantuneen valkoselkätikan. Kaskikoivikoiden lisäksi ihmisen kädenjälki näkyy istutetuissa kuusikoissa ja kontortamännyissä, joita tuotiin Suomeen kokeilumielessä yli 60 vuotta sitten. Polulta pilkottaa Saimaan järvialueeseen kuuluva Haukivesi. Ohjeellinen kulkuaika on noin tunti, ja reittimerkintänä on oranssi ympyrä.

Sammakkoniemi – Linnansaaren torppa (0,7 km). Reitin varrella kuvaillaan kaskeamisen vaiheita ja sen vaikutusta luontoon, ja se on osin päällekkäinen muiden reittien kanssa. Linnansaaren torpalla pääset tutustumaan sen aiempiin asukkaisiin ja entisajan elämään saarella. Reitti soveltuu myös lastenvaunujen kanssa tai pyörätuolilla avustajan kanssa liikkuville. Sammakkoniemessä on esteetön käymälä.

Kaarnetsaari

Suomen eläimet AR-luontopolku

Tervetuloa mukaan matkalle suomalaiseen luontoon! ”Suomen eläimet” AR-luontopolku johdattaa sinut lisätyn todellisuuden avulla oppimaan luontomme upeista eläinlajeista innostavalla tavalla ja faktatietoon perustuen. Luontoelämyksen pariin pääset omalla mobiililaitteella (puhelin tai tabletti) ja parhaimman kokemuksen saat käyttämällä kuulokkeita kierroksen aikana. Luontopolku hyödyntää lisätyn todellisuuden AR-tekniikkaa ja soveltuu erinomaisesti perheille, kouluryhmille, niin kotimaisille kuin kansainvälisille matkailijoille.

Luontopolku on rakennettu Kaarnetsaaren kierroksen varrelle. Kyseessä on 1,5 kilometriä pitkä rengasreitti, jonka voi kiertää kumpaan suuntaan tahansa. Reitin molemmissa päissä on aloitustaulu ja ohjeet kierroksella tarvittavan mobiilisovelluksen lataamiseen. Luontopolulla pääset tutustumaan esimerkiksi helmipöllön saalistustapoihin, liito-oravan elinympäristöön, saukon uintitaitoihin ja metson soidinääniin. Suomen eläimet AR-luontopolku tukee oppimista luonnon keskellä ja laadukkaasti tuotetut monipuoliset sisällöt lisäävät elämyksellisyyttä.

Alla ohjeet sovelluksen lataamiseen. Sovellus kannattaa ladata jo kotona tai Järvisydämen vastaanotossa, jossa voit ladata WLAN verkossa.