Risteillen retkelle kansallispuistoon 

Lähdöt päivittäin klo 10.00, 13.00, 16.00 ja 19.00!

Retki kansallispuistoon vie sinut päivittäin omatoimiselle retkelle Saimaan upeaan saaristoon, Kaarnetsaareen ja Linnansaareen. Laiva kulkee Järvisydämestä ensin Kaarnetsaareen, jonka jälkeen se jatkaa matkaa Linnansaaren kansallispuiston pääsaarelle. Voit itse valita kumpaan saareen haluat retkelle. Retket sopii hyvin myös lapsiperheille. Retkelle voi ottaa mukaan koiran (muistathan että koirat on pidettävä kansallispuistossa aina kytkettyinä). Lähde viettämään retkipäivää keskelle kauneinta Saimaata!

Huom!
Kesälle 2022 retki kansallispuistoon kulkee laivalla m/s Marivalilla.
Lähtö Järvisydämestä Höyrylaiva Puijon laiturista. Käynti Järvikylpylän takaa ja oikealle.
Laiva rantautuu Linnansaaressa laivalaiturille. Laivassa on myös sisätilat sekä kahvila, anniskeluoikeudet.
Muistathan olla ajoissa myös Linnansaaren ja Kaarnetsaaren paluulaiturilla. 

 

Retki Kaarnetsaareen 32,90€ (lapsi -50%)

Retki Kaarnetsaareen vie sinut päivittäin omatoimiselle retkelle Linnansaaren kansallispuiston maisemiin. Kaarnetsaaresta löydät tulipaikan, jossa voitte nauttia myös omat retkieväät. Kaarnetsaaresta löydät myös uuden Suomen eläimet RA-luontopolun, joka johdattaa sinut lisätyn todellisuuden avulla oppimaan luontomme upeista eläinlajeista innostavalla tavalla ja faktatietoon perustuen. Luontopolku on 1,5km pituinen rengasreitti. Sovellus kannattaa ladata jo kotona tai Järvisydämen vastaanotossa, jossa voit ladata WLAN verkossa.

Varaa retki Kaarnetsaareen!

Retki lähtee Järvisydämen satamasta klo 10.00, 13.00, 16.00 ja 19.00 M/S Marival laivalla. Laivamatkan kesto on n. 20min. Huom! Jos osallistut pelkälle risteilylle, on koko matkan kesto n. 2,5h.

Paluuajan voitte valita itse: klo 12.15, 15.15, 18.15. Olettehan paluukyytiä varten laivalaiturilla hyvissä ajoin! Paluumatkan kesto n. 20min.


 

Retki Linnansaareen 32,90€ (lapsi -50%)

Retki Linnansaareen vie sinut päivittäin omatoimiselle retkelle Linnansaaren kansallispuiston pääsaarelle. Saarelta löytyy luontopolkuja 2,5km, 5,5km ja 7km. Suosittelemme 7km Rengasreittiä, joka vie sinut Sammakkoniemen leirintäalueelle sekä ulkoilmamuseona toimivalle Louhimaan torpalle. Koko rengasreitille ja evästauolle kannattaa varata min. 3 tuntia aikaa. Retkieväitä voi nauttia vaikka tulipaikoilla Sammakkoniemessä tai Perpulanluhdassa, Sammakkoniemestä löydät myös kahvilan, joka on avoinna juhannukselta elokuuhun. Lämpiminä päivinä voi pulahtaa uimaan!

Varaa retki Linnansaareen!

Retki lähtee Järvisydämen satamasta m/s Marival laivalla klo 10.00, 13.00, 16.00 ja 19.00. Ajoaika Linnansaareen on n. 1h, vene kulkee aina Kaarnetsaaren kautta.

Paluuajan voitte valita itse: klo (11.15), 14.15, 17.15 tai 20.15. Olettehan paluukyytiä varten Linnansaaren laivalaiturilla hyvissä ajoin!

Laivamatkan kesto on n. 1h. Huom! Jos osallistut pelkälle risteilylle, on koko matkan kesto n. 2,5h.

*Huomioithan että Linnansaari on roskattoman retkeilyn kohde. Tämä tarkoittaa että puistossa ei ole jätehuoltoa ja omat roskat tulee tuoda tullessa pois. Biojätteen voit laittaa kompostikäymälään.


 

Aamiaisristeily Saimaan aalloilla 32,90€ + aamiainen 21,90€

Nauti aamiainen risteillen Linnansaaren kansallispuiston sokkeloisessa saaristossa. Risteilyn aikana näet kappaleen kauneinta Saimaata, koskemattomia saaria sekä saimaannorpan ja kalasääsken kotivesiä. Tarkkasilmäiset saattavat myös bongata nämä alkuperäiset asukkaat risteilyn aikana. Aamiaisbuffet on tarjolla laivamme salissa.

Aamiaisristeily lähtee Järvisydämen satamasta klo 10.00 ja risteilee Kaarnetsaaren ja Linnansaaren kautta takaisin Järvisydämeen. Paluu Järvisydämeen n. klo 12.40.

Risteilyn hinta 32,90€/ aikuinen, lapset 4-12v. -50%. + Aamiainen 21,90€, lapset 10,95€.

Varaa aamiaisristeily!

Järvisydämessä majoittujat voivat vaihtaa lomaan sisältyvän ravintola-aamiaisen + aktiviteetin risteilyaamiaiseen veloituksetta.

 Huom! Voit myös jäädä retkelle Kaarnetsaareen tai Linnansaareen.


 

Lounasristeily Saimaan aalloilla 32,90€ + lounas 27,40€

Nauti lounas risteillen Linnansaaren kansallispuiston sokkeloisessa saaristossa. Risteilyn aikana näet kappaleen kauneinta Saimaata, koskemattomia saaria sekä saimaannorpan ja kalasääsken kotivesiä. Tarkkasilmäiset saattavat myös bongata nämä alkuperäiset asukkaat risteilyn aikana. Lounasbuffet on tarjolla laivamme salissa.

Lounasristeily lähtee Järvisydämen satamasta klo 13.00 ja risteilee Kaarnetsaaren ja Linnansaaren kautta takaisin Järvisydämeen. Paluu Järvisydämeen n. klo 15.40.

Risteilyn hinta 32,90€/ aikuinen, lapset 4-12v. -50%. + Lounas 27,40€, lapset 13,70€.

Varaa lounasristeily!

Jos lomaasi sisältyy aktiviteetti, voit käyttää sen myös risteilyn hintaan (32,90e). Huom! Voit myös jäädä retkelle Kaarnetsaareen tai Linnansaareen.


 

Illallisristeily Saimaan aalloilla illallinen 54,90€

Nauti tunnelmallinen illallinen risteillen Linnansaaren kansallispuiston sokkeloisessa saaristossa. Risteilyn aikana näet kappaleen kauneinta Saimaata, koskemattomia saaria sekä saimaannorpan ja kalasääsken kotivesiä. Tarkkasilmäiset saattavat myös bongata nämä alkuperäiset asukkaat risteilyn aikana. Illallisbuffet on tarjolla laivamme salissa ja sisältää mm. sushia ja paikallista kalaa. Illallinen sisältää myös kotijuomat sekä talon puna- ja valkoviinit.

Illallisristeily lähtee Järvisydämen satamasta klo 19.00 ja risteilee Kaarnetsaaren ja Linnansaaren kautta takaisin Järvisydämeen. Paluu Järvisydämeen n. klo 21.30.

Illallinen 54,90€, lapset 10,95€. (Ei erillistä maksua risteilystä.)
Katso menu

Varaa illallisristeily!

Järvisydämessä majoittujat voivat vaihtaa ennakkoon maksetun ravintolaillallisen risteilyillalliseen veloituksetta.

 


 

Lue BLOGI!

”Kun luvassa on leppoisaa saarihyppelyä Saimaalla, ei voi kun olla onnellinen”.

Lue Heidi Lehtosaaren juttu Kansallispuistoretkestä! 

❣️❣️❣️


Linnansaaren kansallispuisto

Linnansaaren kansallispuiston kartta

Ohjeistus retkeilyyn Linnansaaren kansallispuistossa löytyy täältä.

Muistathan retkeillessä❣️
-Marjojen ja sienten poimiminen kuuluu jokamiehen oikeuksiin (Linnansaaresta löytyy hyvät mustikkametsät).
-Tulenteko on sallittu vain tulipaikoilla. Metsäpalovaroituksen aikana tulta ei saa tehdä avotulipaikoille, ainoastaan Sammakkoniemen keittokatokseen.
-Koirat on pidettävä aina kytkettynä kansallispuiston alueella.
-Roskat tuodaan tullessa pois, Linnansaaressa ei ole roskiksia. Biojätteen voit kierrättää kompostikäymälään.

Linnansaaren luonto

Haukiveden upea järvimaisema vaihtelee sokkeloisesta saaristosta suuriin selkävesiin. Linnansaaren kansallispuisto on 40 kilometriä pitkä ja 5–10 kilometriä leveä, ja siihen kuuluu yli 130 saarta sekä satoja pienempiä luotoja ja kareja. Kansallispuiston ydinalueiden ostoa perusteltiin aikoinaan luonnonihanuudella ja kun kansallispuiston perustamista myöhemmin esitettiin, oli perusteena alkuperäisen suomalaisen järviluonnon säilyttäminen tuleville sukupolville ja tutkimukselle. Lähde: luontoon.fi/linnansaari

Linnansaari on Saimaannorpan ja Sääksen elinaluetta.

Luontopolut

(Lähde: www.luontoon.fi/linnansaari/reitit).

Rengaspolku, 7 km, on puiston suosituin retkeilyreitti. Se vie sinut reheviin lehtonotkelmiin ja karujen kalliomäkien laelle vaativassa ja vaihtelevassa maastossa. Linnansaarenlammen ylitse kuljetaan pitkin kaiteellista pitkossiltaa, joka voi olla sateella liukas. Vaativan maaston vuoksi Linnansaaren poluille kannattaa lähteä tukevissa kengissä. Ohjeellinen kulkuaika on 3–4 tuntia ja reittimerkintänä on oranssi ympyrä. Palvelut: Perpulanluhdan telttailualue ja Sammakkoniemen leirintäalue.

Nähtävää: Linnavuoren näköalapaikka, jolta voit ihailla Haukiveden järvi-idylliä. Retki Kansallispuistoon vie sinut suoraan Linnavuoren laituriin!

Linnonpolku, 2 km, vie kävijän vaihtelevaan maastoon. Polulla tutustut Saimaan synnyn esihistoriallisiin vaiheisiin ja siihen, kuinka luonnonilmiöt ja ihmiset muovaavat maisemaa. Lisäksi näet, kuinka Suomessa harvinaiset lehdot edistävät luonnon monimuotoisuutta. Rantojen entisillä kaskimailla saatat nähdä vaarantuneen valkoselkätikan. Kaskikoivikoiden lisäksi ihmisen kädenjälki näkyy istutetuissa kuusikoissa ja kontortamännyissä, joita tuotiin Suomeen kokeilumielessä yli 60 vuotta sitten. Polulta pilkottaa Saimaan järvialueeseen kuuluva Haukivesi. Ohjeellinen kulkuaika on noin tunti, ja reittimerkintänä on oranssi ympyrä.

Sammakkoniemi – Linnansaaren torppa (0,7 km). Reitin varrella kuvaillaan kaskeamisen vaiheita ja sen vaikutusta luontoon, ja se on osin päällekkäinen muiden reittien kanssa. Linnansaaren torpalla pääset tutustumaan sen aiempiin asukkaisiin ja entisajan elämään saarella. Reitti soveltuu myös lastenvaunujen kanssa tai pyörätuolilla avustajan kanssa liikkuville. Sammakkoniemessä on esteetön käymälä.

Kaarnetsaari

Suomen eläimet AR-luontopolku

Tervetuloa mukaan matkalle suomalaiseen luontoon! ”Suomen eläimet” AR-luontopolku johdattaa sinut lisätyn todellisuuden avulla oppimaan luontomme upeista eläinlajeista innostavalla tavalla ja faktatietoon perustuen. Luontoelämyksen pariin pääset omalla mobiililaitteella (puhelin tai tabletti) ja parhaimman kokemuksen saat käyttämällä kuulokkeita kierroksen aikana. Luontopolku hyödyntää lisätyn todellisuuden AR-tekniikkaa ja soveltuu erinomaisesti perheille, kouluryhmille, niin kotimaisille kuin kansainvälisille matkailijoille.

Luontopolku on rakennettu Kaarnetsaaren kierroksen varrelle. Kyseessä on 1,5 kilometriä pitkä rengasreitti, jonka voi kiertää kumpaan suuntaan tahansa. Reitin molemmissa päissä on aloitustaulu ja ohjeet kierroksella tarvittavan mobiilisovelluksen lataamiseen. Luontopolulla pääset tutustumaan esimerkiksi helmipöllön saalistustapoihin, liito-oravan elinympäristöön, saukon uintitaitoihin ja metson soidinääniin. Suomen eläimet AR-luontopolku tukee oppimista luonnon keskellä ja laadukkaasti tuotetut monipuoliset sisällöt lisäävät elämyksellisyyttä.

Alla ohjeet sovelluksen lataamiseen. Sovellus kannattaa ladata jo kotona tai Järvisydämen vastaanotossa, jossa voit ladata WLAN verkossa.