Saimi Hoyerin sieniviikonloppu

Saimi Hoyerin Sieniristeily Järvisydämessä PE 6.10.2023

Järvisydämessä järjestetään tänä syksynä jo Hotelli Punkaharjulla syyshitiksi noussut Saimin Sieniristeily Saimaalle. Tällä kertaa saarisienestykseen suunnataan kauniilla valkokylkisellä Puijo-laivalla Järvisydämen laiturista. Oppaina toimivat Sieniviikonlopun tapaan Saimi sekä sieniguru, sienikirjailija Jarkko Korhonen. Sieniristeily, johon kuuluu kolmen tunnin sieniretki kohdesaaressa, edestakaiset matkat, joissa oppaat ovat valmiina kysymyksille (joista yksikään ei ole hölmö!) ja lounas, on oiva tapa verestää muistia ja oppia jotakin täysin uutta sienistä nauttien samalla kauniin Saimaan maisemista.

Jos tahdot oikein kunnon sienipäivät, osallistu ihmeessä sekä risteilylle että viikonloppuun.

OHJELMA PE 6.10.

  • klo 10.00 Puijo laiva lähtee Järvisydämestä kohti sienisaaristoa
  • Klo 11.00-14.00 Sienestys Saimin ja Jarkon johdolla
  • Klo 14.00 Risteily ja lounas takaisin Järvisydämeen.
  • HINTA 128€/ hlö

Lämpimästi tervetuloa!

Varaa sieniristeily

Saimi Hoyerin sieniviikonloppu 7.-8.10.

Meillä on suuri riemu kertoa, että Saimi Hoyerin seitsemän vuoden ajan Hotelli Punkaharjussa järjestämät supersuositut Sieniviikonloput saavat jatkoa täällä Järvisydämessä. Tänä syksynä toteutettava Sieniviikonloppu on 7.-8.10.

Sieniviikonloppu sisältää majoituksen upeassa Kuru Resortissa, sieniretken Saimin ja Jarkon kanssa sekä 6 ruokalajin Mikko Lahtisen sieni-illallisen Puijo laivalla.

Hinta 649€/ 1hh | 525€/ hlö/ 2hh

Katso koko ohjelma alta ja varaa paikkasi!

Varaa sieniviikonloppu

 

Saimi Hoyerin sieniviikonloppu Järvisydämessä 7.-8.10.2023

Meillä on suuri riemu kertoa, että Saimi Hoyerin seitsemän vuoden ajan Hotelli Punkaharjussa järjestämät supersuositut Sieniviikonloput saavat jatkoa täällä Järvisydämessä. Tänä syksynä toteutettava Sieniviikonloppu on 7.-8.10.2023.

Sienten ilosanomaa täydellä sydämellä esiin tuova Saimi kertoo sieniviikonloppujen olevan unohtumattomia elämyksiä pitkine, tiedon täyteisine ja hulvattomine metsäretkineen, sieninäyttelyn rakentamisineen sekä tietysti huikeine kuuden ruokalajin sieni-illallisineen. Saimin kanssa viikonlopun vetäjänä toimii sieniguru, sienikirjailija Jarkko Korhonen, jonka kanssa Saimi on alusta asti järjestänyt viikonloppuja. Onneksemme saamme myös kertoa, että illallisen Järvisydämeen on suunnitellut ja valmistaa Hotelli Punkaharjun entinen huikea keittiömestari, nykyisin Porvoossa Sicapellessä yrittäjänä toimiva Mikko Lahtinen. Illallista nautitaan nostalgisella Puijo-laivalla.

Sieniviikonloppuihin tuloa on turha kainostella, sillä kaikki oppivat jotain, niin vuosikymmeniä metsässä kouliintunut konkari, kuin vasta-aloittelija. Näissä viikonlopuissa syntyy elinikäisiä ystävyyssuhteita, ja mikä hienointa yhteisöllisyys.

"Sieniviikonlopuissa hienointa on yhteisöllisyys. Kukaan ei kysy mitä teet työksesi tai missä on kotisi. Me pysähdymme sienien äärelle, ja se riittää. Loppujen lopuksi kaikki paitsi sienestys on turhaa”, sanoo Saimi.

Majoitus upeissa Kuru Resortin villoissa. Jokaisessa villassa on oma sauna ja kylpyamme, näköalaikkunat ja parivuode. Majoituksen voi varata 1hh tai 2hh.

HINTA: 649€/ 1hh | 525€/ hlö/ 2hh

Hinta sisältää majoittumisen Kuru Resortin Lake Suitessa, tervetulomaljat, aamiainen Järvisydämessä, 2 x lounas Järvisydämessä, 6 ruokalajin sieni-illallisen Puijo laivalla, Saimin sieniretken la, sieninäyttelyn ja opastuksen ja Jarkko Korhosen sieniesityksen su.

Lisäpalvelut: illallisjuomat, Järvikylpylän sisäänpääsy 32,90e/ hlö.

*Sieniviikonloppuun voi osallistua myös ilman majoitusta. Varaukset silloin asiakaspalvelusta jarvisydan@jarvisydan.fi

Illallisesta vastaa Mikko Lahtinen

OHJELMA

Lauantai 7.10.2023

9:00 Tapaamme Järvisydämen päärakennuksessa, Humppasalissa (vastaanoton yläpuolella)

10:30 Viikonlopun asiantuntijoiden sekä Saimin tervehdys ja alkumalja Humppasalissa

11:00 Lähtö sienimetsälle kävellen

14:00 Paluu Järvisydämeen

14:30 Pitopöytälounas ja kahvit ravintola Piikatytössä (alkupalapöytä, pääruoat, jälkiruoat, kahvit ja lounasjuomat)

15:00 Alkaen majoittuminen Kuru Resortissa n. 800m Järvisydämestä

17:00 -19:00 Sienien tunnistusta ja keskustelua asiantuntijoiden kanssa (Järvisydän). Opastusta, neuvontaa ja tutustumista sienien saloihin. Sieninäyttelyn kokoaminen.

19:30 Pitkä sieni-illallinen, 6 ruokalajia Puijo laivassa.

Mahdollisuus istua iltaa Lotjabaarissa klo 02.00 saakka.

 

Sunnuntai 8.10.

8:00–10:00 Aamiainen Järvisydämessä, ravintola Piikatytössä

10:00-12:00 Järvikylpylä (omakustanteinen) tai omatoiminen sieniretki lähimaastoissa

11:00 Mennessä huoneiden luovutus

12:00-13:30 Jarkko Korhosen sieniesitys Humppasalissa, Järvisydämessä

13:30-15:00 Lähtölounas ravintola Piikatytössä & Saimin ja Jarkon lopetussanat

 

Sieniguru Jarkko Korhonen