Kotahotelli tiedote

Tiedote 8.10.2020

JULKAISUVAPAA

Lataa tiedote pdf muodossa.

Lataa pressikuvat.

Saimaalla investoidaan matkailun kasvuun. Maailman ensimmäinen Kotahotelli valmistuu Hotel & Spa Resort Järvisydämeen.

Suomen nopeimmin kasvava järvimatkailukeskus Järvisydän lanseeraa uutta Kotahotelli konseptia elämyksellisenä majoitusmuotona Saimaalla Linnansaaren kansallispuiston portilla.

Kotahotelli koostuu kolmesta minihotellista, joissa on leimallisena iso keskikota tulisijalla oleskeluun ja sisätiloihin luodulla kansainvälisen tason luontoäänimaailmalla. Arkkitehtuurisesti yksilöllisen kodan ympäriltä löytyy seitsemän laadukasta kotasviittiä. Koko hotellikokonaisuus muodostuu kolmesta kodasta, joista löytyy 21 uutta hotellihuonetta ja yhteensä 48 vuodepaikkaa osaksi Hotel & Spa Resort Järvisydämen matkailukeskusta Rantasalmella. Palvelukokonaisuus integroituu alueen muuhun tarjontaan mm. luontoaktiviteettien, järvikylpylän ja ravintolapalveluiden osalta.

Kotahotelli kokonaisuuden investoi sijoittajaryhmän omistama Design Hotel Finland Oy. Investointi on 3,6M€ suuruudessa alueellisesti merkittävä ja kehittää edelleen Järvisydämen ja koko Saimaan alueen vetovoimaa ympärivuotisena matkakohteena kotimaasta ja ulkomailta.

Uusi kotahotelli vetoaa ikiaikaiseen tapaan kokoontua suojaan ja lämpimään metsästys – ja kalastusretkien uuvuttamana kokoamaan voimia tulevaan. Hotellin omistajajoukko uskookin, että murrosajat vahvistavat yhteisöllisyyden tarvetta niin yritysten matkailussa kuin vapaa-ajan matkailussa. Majoituskonsepti soveltuu myös korona-ajan henkeen, jossa halutaan välttää isoja ihmismassoja. Pienhotellimaiset kodat mahdollistavat yksityisyyden mitä parhaiten. Hauska yksityiskohta on, että sana Kota on kodin ensimmäisiä synonyymeja skandinaavisessa metsästys- ja keräilykulttuurissa.

Käsityön leima viimeistelyssä, ja perinteiden yhdistäminen 2020-luvun laatutasoon on leimallista Kotahotelleissa, kuten myös koko Järvisydän keskuksen muissa tiloissa. Kota rakennuksissa korostuu luonnonpuu, piilutettu hirsi, takorauta, luonnonkivi ja elävä tuli. Piha-alueelle on toteutuksessa luontoteemainen puuveistos kokonaisuus jossa korostuvat viereisen Linnansaaren kansallispuiston asukkaat Saimaan Norpasta jättihaukiin.

Kodan erikoisuudeksi muodostuu äänitaiteilija Kirsi Ihalaisen luoma äänimaailma, joka herättää tilaan mystisen luontokokemuksen äänen ja tuntoaistin avulla. Luontoäänet tuodaan kotatilaan innovatiivisella äänisuunnittelulla, jossa tilan puurakenteet muodostavat kaiuttimet äänille. Luontoäänissä voit tuntea Suomen ja Saimaan eri vuodenajat metsässä ja järvellä, sekä eläintenäänet karhuista kalasääskeen.

Kotahotellit kokonaisuus valmistuu kokonaisuudessa marraskuussa. Kohde tavoittelee Saimaalle 5000 uutta vuosittaista majoitusvuorokautta niin kotimaasta kuin maailmalta. Hotel & Spa Resort Järvisydämen matkailualue on kehittänyt ja kasvattanut matkailukeskusta viime vuosien ajan määrätietoisesti ja mittavilla investoinneille. Mennyt kesä- ja syksykausi on kotimaan matkailun kautta ollut kohteessa ennätyksellinen ja luo uskoa tulevaan haastavan kevään jälkeen.

Majoitusinvestointi luo työtä ja kasvua matkailuun Saimaalle, Rantasalmelle. Investointihanketta on ollut mahdollistamassa omistajayrittäjien lisäksi Finnvera, Nordea pankki ja Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014 – 2020.

Hotel & Spa Resort Järvisydän on moninkertaisesti palkittu matkailukohde, joka on tunnettu omaleimaisuudestaan ja yrittäjähenkisyydestään. Järvisydän kestikievari historia ammentaa tunnetta vuodesta 1658.

Lisätiedot:

Veli-Matti Koivula, toimitusjohtaja

Design Hotel Finland Oy

p. 045 114 4400 veli-matti.koivula@jarvisydan.fi