Järvisydämen luontoreitit

Ulkoilureitistöt Porosalmen käkkyrämetsissä ja Linnansaaren kansallispuistossa

Luontoreiteille voit lähteä omatoimiretkelle kävellen, pyöräillen, meloen tai suppaillen! Katso kauden vuokravälineet täältä! Lähde Porosalmen hulppeisiin kumpuileviin maisemiin sähköavusteisella pyörällä! Nappaa valmiiksi pakattu eväsreppu 32 € hintaan (16 €/hlö) Safaritalolta!

Lähinnä Järvisydäntä olevalla isolla laavulla löytyy puita, joita voitte käyttää tulisteluun. Muistathan aina varmistaa, että tuli on täysin sammunut ennen kuin lähdet tulipaikalta! 
Lataa luontokartta

Sesongin vuokravälineet Safaritalosta

Näin toimimme ulkoilureiteillä

Reiteillä liikkuminen tapahtuu aina omalla vastuulla ja vakuutuksella. Reitillä liikkuja vastaa omien tai vuokrattujen liikuntavälineiden turvallisesta käytöstä ja huomioi sääolosuhteiden (vesi, lumi, jää, tuuli, pakkanen, liukkaus, helle jne.) vaikutukset. Jokamiehen oikeudet sekä oikeuttavat, että velvoittavat. Liikkujan vastuulla on kunnioittaa luontoa, maaperää, kasveja ja eläimiä sekä kuljettaa roskat pois luonnosta. Lemmikkieläinten vapaana pitäminen reiteillä on järjestyslain mukaisesti kielletty. Nopeampi liikkuja väistää aina hitaampia liikkujia. Esimerkiksi pyöräilijä väistää aina jalankulkijoita. Talvipyöräily on sallittua lumipeitteisenä aikana kaikkialla muualla, paitsi huolletuilla laduilla. Laduilla pyöräily aiheuttaa myös turvallisuusriskin. Tulentekoon sallittu ainoastaan rakennetuilla ja merkityillä tulentekopaikoilla. Metsäpalovaroituksen tai ruohikkopalovaaran aikaan se on kielletty myös tulentekopaikoilla.
Voimassa olevat varoitukset voi tarkistaa osoitteesta: www.ilmatieteenlaitos.fi.
 
Jos joudut retkelläsi hätään, esimerkiksi eksyt, loukkaannut tai havaitset maastopalon, soita yleiseen hätänumeroon 112 ja tee hätätilanneilmoitus. Lievemmissä tapauksissa voit soittaa Järvisydämen vastaanottoon Puh. 0600 413 160 | (0,65€/min + pvm/mpm). Nautitaan yhdessä luonnossa liikkumisesta!

Reitistö

Korpinkallion reitti 2,4 km
Korpinkallion reitti on 2,4 kilometriä pitkä lisäreitti, joka on tarkoitettu jalan ja maastopyörällä liikkumiseen. Reitti on noin kolme metriä leveä ja pohjustettu. Reitti kiertää kallioisessa maastossa ja korkeuserot ovat suuria. Kallioilla liikkuminen edellyttää varovaisuutta erityisesti sateisella säällä ja talvella. Reitin varrella on useita näköalapaikkoja.
 
Muurasuon reitti 3,9 km
Muurasuon reitti on 3,9 kilometriä pitkä yhteen suuntaan ja 7,8 kilometriä edestakaisin. Reitti on noin kolme metriä leveä ja pohjustettu.  Talvipyöräily on sallittu reitillä. Reitti kiertää vaihtelevassa maastossa eikä sovi aloitteleville hiihtäjille. Reitin varrella on näkötorni. Myös kaksi laavua sijaitsevat reitin välittömässä läheisyydessä.
 
Vuorten reitti 3 km

Vuorten reitti on 3 kilometriä pitkä rengasreitti, joka soveltuu kesäisin kävelyyn ja polkujuoksuun ja talvella lumikenkäilyyn. Puutolpin merkitty reitti on polkumainen ja luonnonmukainen, eikä sitä ole pohjustettu. Reitti kiertää kallioisessa maastossa ja korkeuserot ovat suuria. Kallioilla liikkuminen edellyttää varovaisuutta erityisesti sateisella säällä ja talvella. Reitin varrella on näkötorni sekä kaksi laavua.

Reittikartta

Reitistö

Mustinlammen reitti 4,4 km
Mustinlammen reitti on 4,4 kilometriä pitkä rengasreitti, joka on tarkoitettu kävelyyn ja maastopyöräilyyn. Opastetut retket käyttävät reittiä myös moottorikäyttöisillä kulkuvälineillä. Reitti on noin kolme metriä leveä ja pohjustettu. Reitillä on suuria korkeuseroja. Kallioilla liikkuminen edellyttää varovaisuutta erityisesti sateisella säällä ja talvella. Reitin varrella on näkötorni sekä kaksi laavua.

Pirunkirkkovuoren reitti 0,6 km
Pirunkirkkovuoren reitti on 0,6 kilometriä pitkä yhteen suuntaan ja 1,2 kilometriä edestakaisin. Reitti on tarkoitettu jalan liikkumiseen ja talvella lumikenkäilyyn. Hietalammen reitti Hietalammen reitti on 1,0 kilometriä pitkä yhteen suuntaan ja 2,0 kilometriä edestakaisin. Reitti on tarkoitettu jalan liikkumiseen ja talvella lumikenkäilyyn. 

Kaarnetsaaren kierros 1,5 km
Kaarnetsaaren kierros on 1,5 kilometriä pitkä rengasreitti, joka soveltuu kesäisin kävelyyn ja polkujuoksuun ja talvella lumikenkäilyyn. Puutolpin merkitty reitti on polkumainen ja luonnonmukainen, eikä sitä ole pohjustettu. Kaarnetsaareen pääsee Haukiveden reittiä pitkin vuoden ajan mukaan. Kaarnetsaaren erikoisuuksia ovat Suomen eläimet AR-luontopolku sekä Linnansaaren kansallispuiston läheisyys. Saarikahvila reitin varrella!

Haukiveden reitti 2,7 km
Haukiveden reitti on noin 2,7 kilometriä pitkä yhteen suuntaan ja noin 5,4 kilometriä edestakaisin. Kesäaikaan reitti on tarkoitettu melontaan. Talviaikaan jäätilanteen niin salliessa reitillä voi liikkua jalan, hiihtäen tai luistellen. Vesialueilla on syytä noudattaa erityistä varovaisuutta ympäri vuoden. Saarikahvila reitin varrella!

Reitille kaatuneista puista tai muista esteistä tai vaurioituneista rakenteista voit ilmoittaa Järvisydämen vastaanottoon 0600 413 160 (0,65€/min + pvm/mpm) tai jarvisydan@jarvisydan.fi.

Reittikartta

Suomen eläimet AR-luontopolku

Tervetuloa mukaan matkalle suomalaiseen luontoon! ”Suomen eläimet” AR-luontopolku johdattaa sinut lisätyn todellisuuden avulla oppimaan luontomme upeista eläinlajeista innostavalla tavalla ja faktatietoon perustuen. Luontoelämyksen pariin pääset omalla mobiililaitteella (puhelin tai tabletti) ja parhaimman kokemuksen saat käyttämällä kuulokkeita kierroksen aikana. Luontopolku hyödyntää lisätyn todellisuuden AR-tekniikkaa ja soveltuu erinomaisesti perheille, kouluryhmille, niin kotimaisille kuin kansainvälisille matkailijoille.

Luontopolku on rakennettu Kaarnetsaaren kierroksen varrelle. Kyseessä on 1,5 kilometriä pitkä rengasreitti, jonka voi kiertää kumpaan suuntaan tahansa. Reitin molemmissa päissä on aloitustaulu ja ohjeet kierroksella tarvittavan mobiilisovelluksen lataamiseen. Luontopolulla pääset tutustumaan esimerkiksi helmipöllön saalistustapoihin, liito-oravan elinympäristöön, saukon uintitaitoihin ja metson soidinääniin. Suomen eläimet AR-luontopolku tukee oppimista luonnon keskellä ja laadukkaasti tuotetut monipuoliset sisällöt lisäävät elämyksellisyyttä.

Alla ohjeet sovelluksen lataamiseen. Sovellus kannattaa ladata jo kotona tai Järvisydämen vastaanotossa, jossa voit ladata WLAN verkossa.

Katso sovelluksen latausohjeet

Kahvilat

Luontoreittien varrelta löytyvät Metsäkahvila sekä vesireitin/ jääreitin varrelta Kaarnetsaaresta Saarikahvila

Metsäkahvila

Suodata aktiviteetteja

Norpparetket

Retket päivittäin 15.5.-31.8. Norpparetki Linnansaaren kansallispuistoon, norpan kotivesille on unohtumaton kokemus. Kipparimme vie teidät Linnansaaren sokkeloiseen saaristoon, parhaille norpankatselupaikoille. Retken aikana tähyilemme rantakivillä makoilevia norppia sekä muita kansallispuiston asukkaita, kuten kalasääskiä, vesilintuja ja joskus jopa majavia.

Retki Kansallispuistoon KESÄ

Linnansaari Retki kansallispuistoon vie sinut päivittäin omatoimiselle retkelle Saimaan upeaan saaristoon. Risteily kulkee Järvisydämestä Saimaannorpan kotivesille Linnansaaren sokkeloiseen saaristoon. Laiva rantautuu ensin Kaarensaareen ja sen jälkeen Linnansaareen, Linnavuoren laituriin, josta sinun on mahdollisuus kävellä Linnavuorelle. Linnavuoren näköalapaikka on korkea kallio Linnansaaren luoteisosassa. Linnavuori on upea paikka ihailla Saimaan ihastuttavia järvimaisemia. Risteilyn kesto Linnansaareen on n. 45min/ suunta. Retkiaika Linnansaaressa on 45minuuttia, jonka ajan laiva odottaa laiturissa.

Juhannuksen kokkoristeily

Pe 21.6.2024

Juhannusristeily 2024 Perjantaina 21.6.2024 Klo 22.00-23.00 Kesto n. 1 h Hinta: 21 €, lapset -50 % (ei ikärajaa) Lähde juhannusristeilylle katsomaan perinteistä juhannuskokkoa....

KEVÄTRETKI: Fatbike-retki

Maanantaisin, keskiviikkoisin ja lauantaisin

e-FatBike retki Porosalmen metsiin Ma, ke, la | klo 16.00 Sähköavusteiset e-fatbike pyörämme mahdollistavat maastopyöräilyn myös Porosalmen jylhissä maastoissa. Retki aloitetaan Safaritalolta ja...

Kalastajan lounas

KALASTAJAN NUOTIOLOUNAS Päivittäin, ympäri vuoden klo 13.00  Nyt pääset onkimaan kirjolohta ja nauttimaan herkullisen kalakeiton! Kalarannan sumpussa uiskentelee kirjolohia, joita pääsee narraamaan oppaan...

Melontaretki

Melontaretket Retket kesäkaudella 15.7.-31.8. päivittäin klo 10.00. Lähde mukaan rauhalliselle melontaretkelle Saimaan lempeille aalloilla oppaan johdolla. Opas kertoo melonnan perusteet ja turvallisuusohjeet ennen...

Jahtiristeilyt

Jahtiristeilyt Päivittäiset risteilyt upealla jahdilla 21.6.-31.8. Lähde unohtumattomalle risteilylle rakkaasi tai ystäviesi kanssa. Kapteeni vie teidät Linnansaaren kansallispuiston kauniisiin maisemiin. Risteilyn kesto 1h....

Fatbike-retki

Maanantaisin, keskiviikkoisin, perjantaisin ja sunnuntaisin

e-FatBike retki Porosalmen metsiin Sähköavusteiset e-fatbike pyörämme mahdollistavat maastopyöräilyn myös Porosalmen jylhissä maastoissa. Retki aloitetaan Safaritalolta ja aluksi tutustutaan oppaamme kanssa pyörien toimintoihin....

Kauden välinevuokraus

Kevät- Ja kesäkaudella löydät Safaritalon välinevuokraamosta: eFatBiket  SUP-laudat kajakit (pari, yksilö) kanootit eväsreput Vuokravälineiden hinta: 32,90€/ 2h | 16,50€/ lapset. Lisäksi: -kävelysauvoja 3€/...

Illallisristeily

ILLALLISRISTEILYT M/S PUIJOLLA Risteilyt päivittäin 21.6.-31.8.2024 klo 18.00. Risteilyn kesto n. 2 tuntia. **Ryhmille tilauksesta koko kesän 15.5.-31.10. välillä. Varaukset myynti@jarvisydan.fi. *** Nauti...

Kalastussafari 2,5h ja 4,5h

Kalastussafari 2,5h ja 4,5h Tilauksesta – toukokuusta lokakuuhun. Miltä kuulostaa uusi, täysin varusteltu kalastusvene, opas ja lähialueen parhaat kala-apajat? Nyt lähdetään kalastamaan eikä...

Kesän välinevuokraus

KEVÄT-, Kesä- ja SYYSkaudella löydät Safaritalon välinevuokraamosta: -Kajakit -Kanootit -eFatBiket -SUP-laudat -valmiiksi pakatut eväsreput *Ennakkovaraus on mahdollista tehdä kaikkiin kesäajan välineisiin. Voit myös...

Kurun aamujooga

Aamujooga Kuru Resortissa. Aika: klo 10.00-11.00 (katso avoimet tunnit verkkokaupasta) Aamujooga tarjoilee lempeää herättelyä keholle ja mielelle! Yön jäljiltä ranka saa erityistä huomiota...

Kurun hellivä jooga

Hellivä jooga Kuru Resortissa. Aika: 16.00-17.00 (katso avoimet tunnit verkkokaupasta) Hellivä jooga kutsuu tarjoilemaan itselle hetken omaa aikaa kehoa ja mieltä hellien. Tunnin...

Kurun Siesta

Siesta -rentoutustunti Kuru Resortissa Aika: 11.30-12.30, katso avoimet tunnit verkkokaupasta. Siesta on nimensä mukaisesti silkkaa rentoutumista ja lepoa. Tämä tunti yhdistää lempeää, jännityksiä...

Yin jooga ja pallohieronta

Yin jooga ja pallohieronta Kuru Resortissa. Aika: (katso avoimet tunnit verkkokaupasta) Tämä ihana Yin joogaa ja faskiaspallokäsittelyä yhdistelevä tunti rentouttaa kokonaisvaltaisesti niin kehon kuin...

Metsäjooga

Metsäjooga Metsäjooga on luontoyhteyttä ja kehotietoisuutta lisäävä suoritusvapaa joogaharjoitus. Pääset tunnin aikana uppoamaan omaan metsänpeittoosi ja päästämään irti arjesta. Tutkimusten mukaan jo parinkymmenen...

Ilmajooga

Ilmajooga Kuru Resortissa. Ilmajoogatunti kehittää voimaa, liikkuvuutta ja kehonhallintaa sekä vapauttaa kireyksiä. Ilmajooga sopii kaikille perusterveille ja tunnin tempo on rauhallinen. Harjoituksen lopuksi...

Patikkaretki erätulille

Patikkaretki erätulille Päivittäin Retki joulu- ja talvisesongilla klo 16.00-18.00 Lähde mukaan tunnelmalliselle lumikenkäretkelle Porosalmen käkkyrämetsään oppaamme kanssa. Reitti on helppoa maastoa ja matkaa...

Grounding Yin – Hemmotteleva jooga

Grounding Yin – Hemmotteleva jooga – Kuru Resortissa   Aika: (katso avoimet tunnit verkkokaupasta)   Tämä joogatunti yhdistää lempeän hieronnan ja yin joogan...

Sointukylpy

Sointukylpy Kuru Resortissa Aika: vaihteleva aikataulu, tarkasta avoimet tunnit verkkokaupasta.   Rentoutumishetki, jonka aikana ei tarvitse suorittaa tai stressata. Sointukylpy on kokemuksena rentouttavan...

Järvisydämen talviretket – Ulkoilua & retkeilyä jäällä

Järvisydämen talviretket – Ulkoilua & retkeilyä jäällä ”Helmikuinen talvipäivä valkeni Rantasalmen Porosalmella, Nature Hotel Spa Resort Järvisydämen elämyksellisessä ympäristössä. Päivä vaikuttaa otolliselle mahdollisuudelle...

Retki kansallispuistoon JOULU-TALVI

Retki KAARNETSAAREEN JOULU- JA TALVISESONGILLA 1.11.-5.4.2024 klo 10.00 Lähde retkelle lämmitetyssä reessä päivittäin klo 10.00. Lumikengät saa halutessaan mukaan. Saaressa pääset nauttimaan luontopoluista,...

Moottorikelkkasafarit

Moottorikelkkasafarit Porosalmen käkkyrämetsissä 1,5h ja 3h talvikaudella. Katso kaikki lähdöt ja varaa täältä! Lähdöt Järvisydämen Safaritalolta.

Hevosrekiajelu

Rekiajelut ovat päättyneet talvelta 2024. Tunnelmalliset rekiajelut Metsäkahvilan pihasta ti-la klo 12-14.  Kesto 20 min. Max 2 hlö kerralla. Hinta 32,90 €/ hlö...
Näytä lisää