Järvisydämen luontoreitit

Ulkoilureitistöt Porosalmen käkkyrämetsissä ja Linnansaaren kansallispuistossa

Luontoreiteille voit lähteä omatoimiretkelle kävellen, pyöräillen, luistellen, hiihtäen tai lumikengillä - katso kauden vuokravälineet täältä! Lähde Porosalmen hulppeisiin kumpuileviin maisemiin sähköavusteisella pyörällä! Talvisin pääset nauttimaan myös jääreitistä.

Jääreitillä voit kulkea retkiluistellen, potkurilla, talvipyöräillen tai kävellen. Tarkasta kartasta mikä reitti sopii juuri sinun kulkupelillesi. Hiihtolatujen ja retkiluistelureitin tilanne tulee aina tarkastaa vastaanotostamme. Lähinnä Järvisydäntä olevalla isolla laavulla löytyy puita, joita voitte käyttää tulisteluun. Muistathan aina varmistaa, että tuli on täysin sammunut ennen kuin lähdet tulipaikalta! Jääreitin käyttömaksu 8 €/hlö, 40 €/kausi.
Lataa luontokartta

Sesongin vuokravälineet Safaritalosta

Kahvilat

Luontoreittien varrelta löytyvät Metsäkahvila, joka toimii itsepalveluperiaatteella, sekä kesäaikaan Kaarnetsaaresta löytyy Saarikahvila. Varmista Saarikahvilan aukioloajat Safaritalolta tai vastaanotosta.

Näin toimimme ulkoilureiteillä

Reiteillä liikkuminen tapahtuu aina omalla vastuulla ja vakuutuksella. Reitillä liikkuja vastaa omien tai vuokrattujen liikuntavälineiden turvallisesta käytöstä ja huomioi sääolosuhteiden (vesi, lumi, jää, tuuli, pakkanen, liukkaus, helle jne.) vaikutukset. Jokamiehen oikeudet sekä oikeuttavat, että velvoittavat. Liikkujan vastuulla on kunnioittaa luontoa, maaperää, kasveja ja eläimiä sekä kuljettaa roskat pois luonnosta. Lemmikkieläinten vapaana pitäminen reiteillä on järjestyslain mukaisesti kielletty. Nopeampi liikkuja väistää aina hitaampia liikkujia. Esimerkiksi pyöräilijä väistää aina jalankulkijoita. Talvipyöräily on sallittua lumipeitteisenä aikana kaikkialla muualla, paitsi huolletuilla laduilla. Laduilla pyöräily aiheuttaa myös turvallisuusriskin. Tulentekoon sallittu ainoastaan rakennetuilla ja merkityillä tulentekopaikoilla. Metsäpalovaroituksen tai ruohikkopalovaaran aikaan se on kielletty myös tulentekopaikoilla.
Voimassa olevat varoitukset voi tarkistaa osoitteesta: www.ilmatieteenlaitos.fi.
 
Jos joudut retkelläsi hätään, esimerkiksi eksyt, loukkaannut tai havaitset maastopalon, soita yleiseen hätänumeroon 112 ja tee hätätilanneilmoitus. Lievemmissä tapauksissa voit soittaa Järvisydämen vastaanottoon 020 729 1760. Nautitaan yhdessä luonnossa liikkumisesta!

Reitistö

Korvolin reitti 3,3km
Korvolin reitti on 3,3 kilometriä pitkä rengasreitti, joka on tarkoitettu koiravaljakoille ja koirien ulkoilutukseen. Koirat huomioiden reitillä voi liikkua myös maastopyörällä tai jalan. Reitti on noin kolme metriä leveä ja pohjustettu. Reitti kiertää Korvolinvuorten maastossa, jossa korkeuserot ovat maltilliset. Näkyvänä maamerkkinä toimii reitin keskelle jäävä radiomasto.
 
Korpinkallion reitti 2,4km
Korpinkallion reitti on 2,4 kilometriä pitkä lisäreitti, joka on tarkoitettu jalan ja maastopyörällä liikkumiseen. Reitti on noin kolme metriä leveä ja pohjustettu. Reitti kiertää kallioisessa maastossa ja korkeuserot ovat suuria. Kallioilla liikkuminen edellyttää varovaisuutta erityisesti sateisella säällä ja talvella. Reitin varrella on useita näköalapaikkoja.
 
Muurasuon reitti 3,9km
Muurasuon reitti on 3,9 kilometriä pitkä yhteen suuntaan ja 7,8 kilometriä edestakaisin. Reitti on noin kolme metriä leveä ja pohjustettu.  Talvipyöräily on sallittu reitillä. Reitti kiertää vaihtelevassa maastossa eikä sovi aloitteleville hiihtäjille. Reitin varrella on näkötorni. Myös kaksi laavua sijaitsevat reitin välittömässä läheisyydessä.
 
Vuorten reitti 3km

Vuorten reitti on 3 kilometriä pitkä rengasreitti, joka soveltuu kesäisin kävelyyn ja polkujuoksuun ja talvella lumikenkäilyyn. Puutolpin merkitty reitti on polkumainen ja luonnonmukainen, eikä sitä ole pohjustettu. Reitti kiertää kallioisessa maastossa ja korkeuserot ovat suuria. Kallioilla liikkuminen edellyttää varovaisuutta erityisesti sateisella säällä ja talvella. Reitin varrella on näkötorni sekä kaksi laavua.

Reittikartta

Reitistö

Mustinlammen reitti 4,4km
Mustinlammen reitti on 4,4 kilometriä pitkä rengasreitti, joka on tarkoitettu kävelyyn ja maastopyöräilyyn. Opastetut retket käyttävät reittiä myös moottorikäyttöisillä kulkuvälineillä. Reitti on noin kolme metriä leveä ja pohjustettu. Reitillä on suuria korkeuseroja. Kallioilla liikkuminen edellyttää varovaisuutta erityisesti sateisella säällä ja talvella. Reitin varrella on näkötorni sekä kaksi laavua.

Pirunkirkkovuoren reitti 0,6km
Pirunkirkkovuoren reitti on 0,6 kilometriä pitkä yhteen suuntaan ja 1,2 kilometriä edestakaisin. Reitti on tarkoitettu jalan liikkumiseen ja talvella lumikenkäilyyn. Hietalammen reitti Hietalammen reitti on 1,0 kilometriä pitkä yhteen suuntaan ja 2,0 kilometriä edestakaisin. Reitti on tarkoitettu jalan liikkumiseen ja talvella lumikenkäilyyn. 

Kaarnetsaaren kierros 1,5km
Kaarnetsaaren kierros on 1,5 kilometriä pitkä rengasreitti, joka soveltuu kesäisin kävelyyn ja polkujuoksuun ja talvella lumikenkäilyyn. Puutolpin merkitty reitti on polkumainen ja luonnonmukainen, eikä sitä ole pohjustettu. Kaarnetsaareen pääsee Haukiveden reittiä pitkin vuoden ajan mukaan. Kaarnetsaaren erikoisuuksia ovat Suomen eläimet AR-luontopolku sekä Linnansaaren kansallispuiston läheisyys. Saarikahvila reitin varrella!

Haukiveden reitti 2,7km
Haukiveden reitti on noin 2,7 kilometriä pitkä yhteen suuntaan ja noin 5,4 kilometriä edestakaisin. Kesäaikaan reitti on tarkoitettu melontaan. Talviaikaan jäätilanteen niin salliessa reitillä voi liikkua jalan, hiihtäen tai luistellen. Vesialueilla on syytä noudattaa erityistä varovaisuutta ympäri vuoden. Saarikahvila reitin varrella!

Reitille kaatuneista puista tai muista esteistä tai vaurioituneista rakenteista voit ilmoittaa Järvisydämen vastaanottoon 020 729 1760.

Reittikartta

Suomen eläimet AR-luontopolku

Tervetuloa mukaan matkalle suomalaiseen luontoon! ”Suomen eläimet” AR-luontopolku johdattaa sinut lisätyn todellisuuden avulla oppimaan luontomme upeista eläinlajeista innostavalla tavalla ja faktatietoon perustuen. Luontoelämyksen pariin pääset omalla mobiililaitteella (puhelin tai tabletti) ja parhaimman kokemuksen saat käyttämällä kuulokkeita kierroksen aikana. Luontopolku hyödyntää lisätyn todellisuuden AR-tekniikkaa ja soveltuu erinomaisesti perheille, kouluryhmille, niin kotimaisille kuin kansainvälisille matkailijoille.

Luontopolku on rakennettu Kaarnetsaaren kierroksen varrelle. Kyseessä on 1,5 kilometriä pitkä rengasreitti, jonka voi kiertää kumpaan suuntaan tahansa. Reitin molemmissa päissä on aloitustaulu ja ohjeet kierroksella tarvittavan mobiilisovelluksen lataamiseen. Luontopolulla pääset tutustumaan esimerkiksi helmipöllön saalistustapoihin, liito-oravan elinympäristöön, saukon uintitaitoihin ja metson soidinääniin. Suomen eläimet AR-luontopolku tukee oppimista luonnon keskellä ja laadukkaasti tuotetut monipuoliset sisällöt lisäävät elämyksellisyyttä.

Alla ohjeet sovelluksen lataamiseen. Sovellus kannattaa ladata jo kotona tai Järvisydämen vastaanotossa, jossa voit ladata WLAN verkossa.

Katso sovelluksen latausohjeet

Suodata aktiviteetteja

Kalastajan lounas

KALASTAJAN LOUNAS Päivittäin klo 13.00 (ja tarvittaessa klo 11.00) Nyt pääset onkimaan kirjolohta ja nauttimaan herkullisen kalakeiton! Kalarannan sumpussa uiskentelee kirjolohia, joita pääsee...

Retki kansallispuistoon

Retki kansallispuistoon talvella Päivittäin klo 10.00 ja 13.00 Lähde viettämään retkipäivää keskelle kauneinta Saimaata! Retki kansallispuistoon vie sinut päivittäin omatoimiselle retkelle Saimaan upeaan...

Opastetut lumikenkäretket

Lumikenkäretki Porosalmen metsissä Lumitilanteen salliessa lähdemme iltapäiväretkellä lumikenkäilemään! Lähdöt päivittäin klo 16.00 Lähde mukaan tunnelmalliselle lumikenkäretkelle Porosalmen käkkyrämetsiin. Reitti on helppoa maastoa ja...

Pilkkiretki Linnansaaren kansallispuistoon

Lähde oppaan matkassa narraamaan kaloja perinteiselle pilkkiretkelle! Retki lähtee Safaritalolta, jossa varustaudumme asianmukaisin pilkkivarustein. Rekikyyti (n. 4km) vie meidät Kaarnetsaaren pilkkiapajalle, jossa paikallisen...

Talven välinevuokraus

Talvikaudella löydät Safaritalon välinevuokraamosta: -retkiluistimet ja setit -potkukelkat (perinteiset sekä kick sparkit) -lumikengät sekä liukulumikengät -sukset -eFatBiket -pulkat ja stigat sekä kävelysauvoja 3€/...

Moottorikelkkasafarit

Moottorikelkkasafarit Moottorikelkkasafarit Porosalmen käkkyrämetsissä talviaikaan. Saavuthan safarille hyvissä ajoin. Kokoonnumme Safaritalolle ennen safaria josta opas noutaa sinut.  Safarilla voi ajaa 2 henkeä samalla...

Jahtiristeilyt

Jahtiristeilyt Päivittäiset risteilyt upealla jahdilla 21.6.-31.8. Lähde unohtumattomalle risteilylle rakkaasi tai ystäviesi kanssa. Kapteeni vie teidät Linnansaaren kansallispuiston kauniisiin maisemiin. Risteilyn kesto 1h....

Norpparetket

Norpparetket nostalgisella puuveneellä Linnansaaren kansallispuistoon koko kesän, toukokuusta syyskuuhun. Norppaopas tietää parhaat norpan bongaus paikat! Norpparetki Linnansaaren kansallispuistoon, norpan kotivesille on unohtumaton kokemus....

Retki Linnansaareen

Retket Linnansaareen vesitse jälleen keväällä 2023! Retki Linnansaareen vie sinut päivittäin omatoimiselle retkelle Linnansaaren kansallispuiston pääsaarelle. Saarelta löytyy luontopolkuja 2,5km, 5,5km ja 7km....

Retki Kaarnetsaareen

RETKI KAARNETSAAREEN Retket Kaarnetsaareen jälleen kesällä 2023! Lähdöt: 4 kertaa päivässä 15.5.-30.10. (katso avoimet lähdöt verkkokaupasta) Retki Kaarnetsaareen vie sinut päivittäin omatoimiselle retkelle...

SUP-retket

Maanantaisin, keskiviikkoisin, perjantaisin ja sunnuntaisin

Opastettu SUP retki Retket kesäsesongilla maanantaisin, keskiviikkoisin, perjantaisin ja sunnuntaisin klo 16-18. SUP-retkellä opit SUP-lautailun perusteita: turvallinen harrastaminen, laudan ja melan käsitteleminen, laudalle...

Melontaretket

Tiistai, torstai, lauantai

Melontaretket Retket tiistaisin, torstaisin ja lauantaihin klo 16-18. Lähde mukaan rauhalliselle melontaretkelle Saimaan lempeille aalloilla oppaan johdolla. Opas kertoo melonnan perusteet ja turvallisuusohjeet...

Fatbikeretki talvi

eFatBike retki Porosalmen metsiin Retki joulusesongilla päivittäin klo 10.00-12.00 Sähköavusteiset e-fatbike pyörämme mahdollistavat maastopyöräilyn myös Porosalmen jylhissä maastoissa. Talvinen keli, lumiset polut ja...

Fatbike-retki

eFatBike retki Porosalmen metsiin Maanantaisin, keskiviikkoisin, perjantaisin ja sunnuntaisin. Retki kevätsesongilla klo 16.00-18.00 Sähköavusteiset e-fatbike pyörämme mahdollistavat maastopyöräilyn myös Porosalmen jylhissä maastoissa. Retki...

Patikkaretki erätulille

Patikkaretki erätulille Lähde mukaan tunnelmalliselle patikkaretkelle Porosalmen käkkyrämetsään oppaamme kanssa. Reitti on helppoa maastoa ja matkaa kertyy noin 2 km. Retken aikana oppaamme...

Kalastussafari 2,5h

Kalastussafari 2,5h Lähdöt päivittäin klo 12.00-14.30 toukokuusta lokakuuhun. Miltä kuulostaa uusi, täysin varusteltu kalastusvene, opas ja lähialueen parhaat kala-apajat? Tämä on tiivis 2,5...

Pitkä kalastussafari 4,5h

Pitkä kalastussafari 4,5h Päivittäin klo 16.00-20.30 toukokuusta lokakuuhun. Nyt lähdetään kalastamaan eikä kalajutuista tule tämän jälkeen loppua! Pitkät kalasafarit tehdään uusilla, täysin varustelluilla...

Kesän välinevuokraus

Kesäkaudella löydät Safaritalon välinevuokraamosta: -Kajakit -Kanootit -eFatBiket -SUP-laudat -Sähköveneet -valmiiksi pakatut eväsreput *Ennakkovaraus on mahdollista tehdä kaikkiin kesä ajan välineisiin. Voit myös tulla...

Kevään yin jooga

Kevään yin joogat Kuru Resortissa. Aika: (katso avoimet tunnit verkkokaupasta) Tämä ihanan pitkä Yin joogaa, pallohierontaa ja sointukylpyä yhdistävä kokonaisuus rentouttaa kokonaisvaltaisesti niin kehon...

Yin jooga ja pallohieronta

Yin jooga ja pallohieronta Kuru Resortissa. Aika: (katso avoimet tunnit verkkokaupasta) Tämä ihana Yin joogaa ja faskiaspallokäsittelyä yhdistelevä tunti rentouttaa kokonaisvaltaisesti niin kehon kuin...

Kurun aamujooga

Aamujooga Kuru Resortissa. Aika: klo 10.00-11.00 (katso avoimet tunnit verkkokaupasta) Aamujooga tarjoilee lempeää herättelyä keholle ja mielelle! Yön jäljiltä ranka saa erityistä huomiota...

Kurun Siesta

Siesta -rentoutustunti Kuru Resortissa Aika: 11.30-12.30, katso avoimet tunnit verkkokaupasta. Siesta on nimensä mukaisesti silkkaa rentoutumista ja lepoa. Tämä tunti yhdistää lempeää, jännityksiä...

Kurun lempeä iltapäiväjooga

Lempeä iltapäiväjooga Kuru Resortissa. Aika: 16.00-17.00 (katso avoimet tunnit verkkokaupasta) Lempeä iltapäiväjooga kutsuu tarjoilemaan itselle hetken omaa aikaa kehoa ja mieltä hellien. Tunnin hidas...

Ilmajooga

Ilmajooga Kuru Resortissa. Ilmajoogatunti kehittää voimaa, liikkuvuutta ja kehonhallintaa sekä vapauttaa kireyksiä. Ilmajooga sopii kaikille perusterveille ja tunnin tempo on rauhallinen. Harjoituksen lopuksi...

Sointukylpy

Sointukylpy Kuru Resortissa Aika: vaihteleva aikataulu, tarkasta avoimet tunnit verkkokaupasta.   Rentoutumishetki, jonka aikana ei tarvitse suorittaa tai stressata. Sointukylpy on kokemuksena rentouttavan...

Järvisydämen talviretket – Ulkoilua & retkeilyä jäällä

Järvisydämen talviretket – Ulkoilua & retkeilyä jäällä ”Helmikuinen talvipäivä valkeni Rantasalmen Porosalmella, Hotel Spa Resort Järvisydämen elämyksellisessä ympäristössä. Päivä vaikuttaa otolliselle mahdollisuudelle lähteä...

Saarihyppelyä saimaalaisittain

Järvisydämen saariretki vie Linnansaaren kansallispuiston kauneimpiin maisemiin 8.7.2021 Saimaan sydämessä sijaitseva Linnansaaren kansallispuisto satoine saarineen on lumoavan kaunis luontokohde – mielestäni yksi Suomen...

Luontoreitit

Katso täältä uudet ulkoilureittimme Porosalmen käkkyrämetsissä. Lähde omatoimiretkelle luontoon!

Risteilyt

Varaa kesän maisemaristeilyt Linnansaaren kansallispuistoon sekä risteilyt Savonlinnasta ja Varkaudesta Järvisydämeen.

Poro-ohjelmat

Porokylän poro-ohjelmissa pääset tutustumaan ihaniin poroihin ja ajamaan minimoottorikelkoilla. Saatavilla talvikaudella, lähdöt retkille vastaanotosta. Varaa poro-ohjelmat täältä!

Moottorikelkkasafarit

Moottorikelkkasafarit Porosalmen käkkyrämetsissä 1,5h ja 3h talvikaudella. Katso kaikki lähdöt ja varaa täältä! Lähdöt Järvisydämen vastaanotosta.

Juhannuksen kokkoristeily

Lähde mukaan perinteiselle kokkoristeilylle nostalgisella puuveneellämme. Retken kesto n. 1 h. Lähtö klo 21.45 Järvisydämen laiturista. Varaa lippusi risteilylle tästä!
Näytä lisää