SAIMAAHOLIDAY VARAUSEHDOT

SaimaaHoliday –luontomatkailualueella noudatetaan yhtenäisiä varausehtoja myytäessä ja/tai välittäessä majoituspalveluita asiakkaille. SaimaaHoliday-palvelut voit hankkia joko Hotel & Spa Resort Järvisydämestä (Järvisydän Oy) tai Oravista (Saimaan Eräpalvelu Oy). Järvisydän noudattaa tässä esiteltyjä varausehtoja.

Nämä varausehdot tulevat kumpaakin osapuolta sitoviksi, kun asiakas on varauksen tehtyään saanut varausvahvistuksen tai suorittanut näissä ehdoissa mainitun laskutetun ennakkomaksun tai koko majoituksensa laskun mukaisesti.

 

Varaaminen Järvisydämestä (myyntipalvelu/vastaanotto)

Varauksen tehtyään asiakas saa varausvahvistuksen, joka vahvistaa peruutusehdot. Asiakkaalle lähetetään lasku suorituksen maksamista varten. Vahvistus, lasku ja mahdolliset ennakkolaskut toimitetaan sähköpostin tai sähköisen varausjärjestelmän kautta maksulinkillä, jos asiasta ei muuta sovita. Maksulinkillä maksaminen tapahtuu turvallisesti verkkokaupassa (kortilla, mobile paylla tai verkkopankissa), maksu kirjautuu heti varaukselle ja vahvistaa varauksen. Maksulinkillä maksu tulee suorittaa saman päivän aikana linkin vastaanottamisesta. 

Pidemmissä (yli 3vrk) huvilavarauksissa majoitusvarauksesta erääntyy 50% maksettavaksi 7vrk varaushetkestä lukien ja loput 28vrk ennen majoituksen alkamista. Mikäli varaus tehdään niin, että varauksen alkuun on vähemmän kuin 28 vrk erääntyy lasku maksettavaksi heti (tai enintään 2 pankkipäivää). Ainoastaan varauksen yhteydessä erikseen myyntipalvelun kanssa voidaan sopia kohteen vuokrasumman maksusta paikanpäällä.

Asiakas saa tuotteen tiedot, kuten loma-asunnon sijainnin, myyjätahon yhteyshenkilön nimen, tiedot avaimen luovutuksesta sekä ajo-ohjeet etukäteen sähköpostitse. Ohjeet löytyvät myös kohteiden www-sivuilta. Asiakkaan on varauduttava esittämään kuitti suorituksesta ja varausvahvistus avaimen luovuttajalle. Järvisydämen kohteet löytyvät kartalta täältä.

Varaajan tulee olla täysi-ikäinen. Ilman huoltajaa majoittuvilta alaikäisiltä vaaditaan huoltajan kirjallinen sitoumus, joka toimitetaan myyjälle vähintään 14 päivää ennen majoituksen alkua.

Yllä mainittujen ehtojen noudattamatta jättäminen johtaa varauksen peruuntumiseen.

 

Varaaminen ja maksut verkkokaupassa

Asiakas tekee itse haluamansa varaukset internetissä ja maksaa koko summan heti. Internet-varaus maksetaan joko luottokortilla, pankkipalvelun kautta tai Jousto laskulla (lue lisää Joustosta täältä). Varausohjelma lähettää varausvahvistuksen asiakkaan antamaan sähköpostiosoitteeseen. Saat onnistuneesta maksusta erillisen kuitin Pay Traililta. Pay Trail -kuitti ei ole varausvahvistus vaan osoitus maksusta. Varausohjelma lähettää erillisen varausvahvistuksen asiakkaan antamaan sähköpostiosoitteeseen heti maksun jälkeen. Asiakas vastaa siitä, että hän tulostaa itselleen kuitin, huoneiston kohdekuvauksen ajo-ohjeineen ja avainyhteystietoineen sekä varausvahvistuksen. Varausvahvistus ja varausnumero tulee olla mukana paperisena tai mobiilissa saapuessanne Järvisydämeen. (Katso alta miten toimia mikäli et saa varausvahvistusta.) 

Verkkokaupan hinnat voivat vaihdella vapaana olevan kapasiteetin ja ajankohdan mukaan. Verkkokaupassa voidaan käyttää erillisiä kampanja-kohtaisia peruutus-ehtoja, jotka mainitaan kyseisen tarjouksen tiedoissa. Hinnat voivat myös poiketa myyntipalvelun puhelimitse antamista tai vastaanotosta kysytyistä hinnoista.

Varausvahvistus

Lähetämme sähköpostitse varausvahvistuksen, josta näet:

 • Varausnumeron
 • Varatut tuotteet, paketin sisällön ja kohdekuvauksen
 • Laskun loppusumman, alv-erittelyn ja muut laskutiedot

Varausvahvistus tulee aina olla mukana (paperisena tai sähköisenä) saapuessasi Järvisydämeen. Mikäli et saa varausvahvistusta sähköpostiin verkkokauppaoston jälkeen:

 1. Tarkasta onko se mennyt roskapostiin.
 2. Ota yhteyttä Järvisydämeen viipymättä ja lähetämme sinulle uuden varausvahvistuksen. Huomioithan, että pelkkä PayTrail kuitti ei ole varausvahvistus!

 

Peruutukset

Huom! Varauksen voitte aina vaihtaa täysimääräisesti ja veloitusetta Järvisydämen lahjakorttiin (jos ette vielä tiedä mille ajalle haluatte varauksen siirtää).

Peruutukset tulee tehdä aina sähköpostitse Järvisydämeen. Peruutus katsotaan tapahtuneeksi sillä hetkellä, jolloin tieto peruutuksesta on saapunut sähköpostitse myyntipalveluumme.

 

Mikäli asiakas peruuttaa pidemmän (yli 3vrk) huvila- tai mökkivarauksensa:

 • Viimeistään neljä (4) viikkoa ennen varauksen alkamispäivää, palautetaan ennakkomaksu ja loppumaksu vähennettynä toimistokuluilla 90€
 • Alle neljä (4) viikkoa ennen varauksen alkamispäivää veloitetaan koko varauksen arvo.

 

Mikäli asiakas peruuttaa hotellihuone, Maisemasviitti, Kotahotelli, Houseboat tai alle 3 vrk huvilavarauksensa:

 • Asiakkaalla on mahdollisuus peruuttaa yksittäinen majoitusvarauksensa kuluitta viimeistään 7 vrk ennen majoituksen ajankohtaa. Poikkeuksena juhlapaketit, muut paketit, kampanja tuotteet ja tarjoukset, joiden maksu- ja peruutusehdot määritellään erikseen, tai sairaus- ym. Force majeur –tapaukset.
 • Mikäli peruutus tehdään alle 7 vrk mutta viimeistään 1 vrk ennen varauksen alkamista, veloitetaan 90€. Peruutus tulee tehdä klo 14:00 mennessä.
 • Mikäli peruutus tehdään alle 1 vrk ennen varauksen alkamista tai asiakas jättää saapumatta, veloitetaan koko varauksen hinta.
 • Ryhmien varaus- ja peruutusehdoista sovitaan erikseen varausvaiheessa.

 

*Kampanja- ja tarjoustuotteiden varaus- ja peruutusehdot

Early Bird, Luontoloma 2 yötä 1 hinnalla ja muut tietylle ajalle tehdyt -tarjoukset: varauksen voi siirtää kuluitta tarjouskauden sisällä (varauksen voi siirtää muulle kuin tarjouskaudelle maksamalla erotuksen). Esimerkiksi Luontoloma tarjouksen voi siirtää kuluitta 31.5.2021 asti (huomioiden, että arki ja vkl yöt ovat erihintaisia). Varauksen voi perua veloituksetta 7 vrk ennen majoituksen ajankohtaa tai vaihtaa lahjakorttiin.

Kampanjatuotteissa voi olla myös kampanjakohtaiset varaus- ja peruutusehdot, jotka on kerrottu tuotteen yhteydessä.

 

Mikäli asiakas peruuttaa joulupaketin:

  • koko varauksen kuluton peruminen mahdollista 23.11. saakka 
  • jos varaus perutaan 24.11.-3.12. on peruutuskulu 50 %  
  • jos varaus perutaan 3.12. jälkeen, peruutuskulu on 100% 

 

Mikäli asiakas peruuttaa yksittäisen aktiviteetti tai hoito varauksensa:

 • Asiakkaalla on mahdollisuus peruutta yksittäinen retki/ vuokravälinevarauksensa kuluitta viimeistään edellispäivänä klo 16.00 mennessä.
 • DaySpa hoidot voi peruuttaa veloituksetta 24 tuntia ennen varauksen alkua.
 • Ryhmien/ privaattiretkien varaus- ja peruutusehdoista sovitaan erikseen varausvaiheessa.

SaimaaHoliday –myyntipalvelut eivät korvaa asiakkaalle peruutuksesta aiheutuneita kuluja. Näitä ja mahdollisia muita poikkeustilanteita varten SaimaaHoliday-myyntipalvelut kehottavat matkustajaa ottamaan matkavakuutuksen, johon sisältyy peruutusvakuutus.

SaimaaHoliday –myyntipalveluiden oikeus perua varaus

Mikäli kyseessä on ylivoimainen este, force majeure, voi SaimaaHoliday –myyntipalvelu perua varauksen. Tällöin asiakkaalla on oikeus saada maksamansa maksut kokonaisuudessaan takaisin. Mikäli varausta koskevia suorituksia ei asiakkaan toimesta ole maksettu eräpäivään mennessä varaus peruuntuu automaattisesti.

Pidätämme oikeuden hintojen muutoksiin.

 

Black Weekend 2020 varaukset

Black Weekend 2020 -tuotteiden voimassaoloaika
Majoitusvarauksia voi tehdä sunnuntain ja torstain välisille öille, ajalle 1.12.2020- 30.6.2021 sekä 1.9.2021-31.12.2021.
Joulu-tammikuun majoitustarjoukset ovat voimassa sunnuntain ja torstain välisille öille 1.12.2020-31.1.2021.
Tarjoushuoneita on rajoitetusti!

Black Weekend lahjakortit ovat voimassa 31.12.2021 saakka. Huomioithan, että kesäaktiviteetteja järjestetään vain kesällä! Norpparetket touko-elokuussa ja samppanjaristeilyt sekä jettisafarit touko-syyskuussa.

Black Weekend 2020 varausten peruminen/ siirtäminen
Black Weekend majoitusvarauksen voi siirtää kuluitta tarjouksen voimassaoloajan puitteissa (sunnuntain ja torstain välisille öille, ajalle 1.12.2020- 30.6.2021 sekä 1.9.2021-23.12.2021). Joulu-tammikuun tarjouksen voi siirtää 1.12.2020-31.1.2021 väliselle ajalle su-to öille. Perutun majoitusvarauksen maksua ei palauteta (non refundable).

Black Weekend lahjakortit tulee käyttää 31.12.2021 mennessä lahjakortissa mainittuun palveluun. Käyttämättömiä lahjakortteja ei vaihdeta rahaksi. 

 

Oleskelu lomakohteessa

SaimaaHoliday lomahuvilat ovat asiakkaan käytettävissä tulopäivästä kohteittain seuraavasti:

 • Oravin huviloissa klo 16.00 lähtöpäivään klo 12.00.
 • Järvisydämen huviloissa klo 15.00 lähtöpäivään klo 12.00.

SaimaaHoliday hotelleissa hotellihuoneet (myös HouseBoatit, Maisemasviitit, Kotasviitit) ovat käytettävissä asiakkaille tulopäivästä klo 15.00 lähtöpäivään klo 12.00 asti.

Lomahuvilan vuokraan kuuluu asunnon vapaa käyttöoikeus. Asuntoon sisältyvät kalusteet, astiat, wc-paperit, talouspeperit ja pefletit, astianpesuaineet ja ruokailuvälineet, energia lämmitykseen, valoon ja ruuanlaittoon sekä takkapuut. Huvilan varustukseen kuuluvat myös vuodevaatteet, liinavaatteet ja pyyhkeet. Lisäksi huvilan varustukseen kuuluu grillausmahdollisuus ulkogrillissä, kotakeittiössä tai erillisessä grillipaikassa.

Hotellihuoneen vuokraan kuuluu huoneen vapaa käyttöoikeus. Huoneeseen sisältyvät kalusteet, astia, wc-paperit, ja pefletit (saunallisiin huoneisiin), astianpesuaineet (huoneet, joissa keittiö) ja ruokailuvälineet, energia lämmitykseen, valoon ja ruoanlaittoon. Hotellihuoneen varustukseen kuuluvat myös vuodevaatteet, liinavaatteet ja pyyhkeet.

Lomakohteissa omien liinavaatteiden käyttö on kielletty.

Kohteen loppusiivous kuuluu majoitushintaan ja suoritetaan aina vuokraajan toimesta. Asiakkaan tulee kuitenkin ylläpitää kohtuullista siisteystasoa majoittumisen aikana, sekä luovutukseen mennessä palauttaa huvila, huoneisto tai huone pääpiirteittäin kuntoon joka vastaa vastaanottohetkeä. Ennen luovutusta asiakkaan vastuulla on astioiden pesu, roskien vienti, jääkaapin tyhjennys, valojen sammutus, ovien lukitseminen ja ikkunoiden sulkeminen. Pesemättömistä astioista veloitetaan erikseen 50€ lisämaksu, viemättömistä roskista 50€ ja tyhjentämättömästä jääkaapista 50€.

Erikoissiivouksesta, sekä mahdollisista rikkoutuneista kalusteista, astioista tai laitteista on vuokranantajalla oikeus periä kulut todellisten aiheutuneiden kulujen mukaan. Erikoissiivouksella tarkoitetaan esim. kalusteiden erikoispuhdistusta, mattojen pesetystä tai kiinteistön kiinteisiin osiin kohdistuvia erikoispuhdistus tai maalaustoimenpiteitä, jotka johtuvat asiakkaan oleskelusta kohteessa.

Mikäli asiakas aiheuttaa häiriötä tai vaaraa samassa kiinteistössä oleville tai alueen muille asiakkaille, on vuokranantajalla/edustajalla/myyjätaholla oikeus purkaa vuokrasuhde yhden huomautuksen jälkeen välittömästi. Kaikista häiriöistä aiheutuneet toimenpiteet ja kulut laskutetaan asiakkaalta todellisten kertyneiden kustannusten mukaan.

Tupakointi on kielletty kaikissa sisätiloissa SaimaaHoliday –alueella (ml. hotellihuoneet, lomahuvilat). Luvattomasta sisällä tupakoinnista veloitetaan 1000 euron lisämaksu.

Lupa lemmikin tuomiseen on pyydettävä aina myyjätaholta. Luvatta tuoduista lemmikeistä peritään 500€ siivousmaksu.

Lemmikkimaksu on 30€/vrk tai 50€/oleskelu.

SaimaaHoliday -myyntipalvelut eivät vastaa luvattomasta tupakoinnista tai eläinpölystä aiheutuneista allergia tms. ongelmista asiakkaille

Vahinkojen korvaukset

Asiakas on velvollinen korvaamaan lomakohteelle tai sen irtaimistolle aiheuttamansa vahingon sille SaimaaHoliday –myyntipalvelulle, jonka kanssa asiakas on varauksen hoitanut.

Henkilömäärä

Lomakohdetta ei saa käyttää useampi henkilö kuin mitä majoituskohteen kuvauksessa on enimmäishenkilömäärästä mainittu tai mitä lomakohteesta (huvila tai huone) löytyvään paloturvallisuusohjeeseen on enimmäishenkilömääräksi määritetty.

Teltan tai asuntovaunun käyttö SaimaaHoliday –kohteissa ilman lupaa ja muualla kuin niille merkityillä paikoilla on kielletty.

Huomautukset ja reklamaatiot

Kaikki lomakohteen varustukseen ja kuntoon liittyvät huomautukset on välittömästi loman kestäessä ilmoitettava suoraan SaimaaHoliday –myyntipalvelulle tai lomakohteen vastaanottoon. Mikäli asiaan ei tule korjausta on kirjalliset korvausvaatimukset tehtävä 30 vrk:n kuluessa vuokra-ajan päättymisestä.

 

Lahjakortit

Lahjakortin ostajalla on oikeus peruuttaa veloituksetta myyjän verkkokaupan kautta tehty lahjakortin tilaus 14 vuorokauden kuluessa siitä, kun ostaja on vastaanottanut lahjakortin. Mahdollisia postikuluja ei palauteta. Palautusoikeutta ei kuitenkaan ole, mikäli lahjakortti on jo käytetty. Ostajan on palautettava lahjakortti tilauksen peruutuksen yhteydessä. Käyttämättömiä lahjakortteja ei vaihdeta rahaksi.

 

Järvisydämen majoituskohteet kartalla:

Aluekartta 2020