Näe Saimaannorppa

Norppaopas tietää parhaat norpan bongaus paikat!

Norpparetki nostalgisella puuveneellä Linnansaaren kansallispuistoon, norpan kotivesille on unohtumaton kokemus. Kipparimme vie teidät Linnansaaren sokkeloiseen saaristoon, parhaille norpankatselu paikoille. Retken aikana tähyilemme rantakivillä makoilevia norppia sekä muita kansallispuiston asukkaita, kuten kalasääksiä. Retken päätteeksi nautimme vielä sawolaiset espressot suolasen kera.

Retken kesto n. 2,5 tuntia. Retki sopii koko perheelle.

Lähtöjä päivittäin klo 10.00 toukokuusta elokuuhun.

Voit osallistua retkelle ostamalla lipun verkkokaupasta tai valitsemalla retken majoituspaketin lisäpalveluksi.  Voit ostaa lipun retkelle myös ilman majoitusta.

*Sää/myrskyvaraus veneretkille. Kun Saimaalle on annettu kovan tuulen varoitus (keskituuli 14 m/s tai yli) tai muu ylivoimainen säätilanne (voimakas ukkosmyrsky tms.), retki voidaan peruuttaa tai siirtää.

 Järvisydän on sitoutunut norppaystävällisen matkailun periaatteisiin. Tervetuloa bongailemaan ihan livenä!

 

Norpparetket

Norpparetket nostalgisella puuveneellä Linnansaaren kansallispuiston upeisiin maisemiin, päivittäin (jäiden lähdettyä-31.8.) klo 10.00.

Kesäloma

Tervetuloa kesälomalle keskelle kauneinta Saimaata, Hotel & Spa Resort Järvisydämeen. Kesällä nautitaan järviaktiviteeteista, katsellaan norppia, uidaan, rentoudutaan kylpylässä ja käydään romanttisella samppanjaristeilyllä. Lue lisää uniikeista majoituksistamme sekä muista kesän aktiviteeteista!

Norpparetki & loma

Opas suosittelee!

Loma sisältää opastetun norpparetken nostalgisella puuveneellä. Norppaoppaamme ohjailee veneen norpan kotivesille, kauniiseen Linnansaaren kansallispuiston sokkeloon. Oppaan kanssa tutustut norpan elämään ja pääset alueen parhaille norppapaikoille näkemään norpan sen omassa elinympäristössä. Norpparetket järjestetään aina norpan ehdoilla.

Katso somerenkimme Nikon videoblogi postaus norpparetkeltä!

 

Saimaannorppa

Suurisilmäinen saimaannorppa on yksi maailman uhanalaisimmista ja harvinaisimmista hylkeistä. Tämän jäätä rakastavan norpan voi tavata ainoastaan Saimaalla, jonne se jäi eristyksiin muista hylkeistä jääkauden päättyessä. 

 

10 kiintoisaa faktaa saimaannorpasta

  • Saimaannorpan älykkyyden on arveltu vastaavan koiran älykkyystasoa.
  • Norppa käyttää kynsiään kaivertaessaan hengitysaukon jäähän.
  • Saimaannorppa voi sukeltaa yli 20 minuutin ajan. Tyypillisesti sukellus kestää alle kymmenen minuuttia.
  • Naaras synnyttää alkukeväällä yleensä yhden poikasen rannan lumikinokseen kaivamaansa pesään. Pesää on hankala havaita jään päältä, sillä pesään kuljetaan avannon kautta.
  • Kiiski, kuore, ahven, muikku ja särkikalat muodostavat pääosan norpan ruokavaliosta. Täysikasvuinen norppa syö noin 1000 kiloa kalaa vuodessa.
  • Kuutin voi nähdä leikkivän vedessä kuljettaen esim. kortta suussaan. Myös emot voivat leikkiä poikasensa kanssa.
  • Jokaisella norpalla on yksilöllinen turkkikuvio, jonka avulla sen voi tunnistaa samalla tavoin kuin ihmisen sormenjäljestään.
  • Suurin Saimaalla punnittu uros ”Viljo” painoi 124 kiloa. Tavallisesti aikuisen norpan paino on noin 60 kiloa. Paino vaihtelee suuresti vuodenajan mukaan.
  • Norppa saavuttaa sukukypsyyden 4-6 vuoden ikäisenä ja voi elää yli 30 vuotta.
  • Norpalla on takaräpylöiden välissä lyhyt häntä

Lähde: Metsähallitus -www.luontoon.fi/saimaannorppa