32,90 € / 16,45 €
Aikuinen / lapsi

Retki Kansallispuistoon vie sinut päivittäin Linnansaareen ja Kaarnetsaareen. 

Retki Kansallispuistoon vie sinut omatoimiselle retkelle Saimaan upeaan saaristoon. Reitti kulkee Saimaannorpan kotivesillä kohti Linnansaarta, jossa sinun on mahdollisuus kävellä Linnavuoren näköalapaikalle, Louhimaan museotorpalle tai vaikka ihailemaan maisemia luontopoluilla. Retkelle lähdetään perinteisellä “valkokylkisellä” M/S Puijo laivalla ja määränpäänä on Linnansaaren kansallispuiston pääsaari (Linnansaari). Laivasta löydät mukavat sisätilat sekä kahvilan.

Linnavuoren näköalapaikka on korkea kallio Linnansaaren luoteisosassa. Se on hyvä paikka ihailla Saimaan ihastuttavia järvimaisemia. 

Retkelle voi ottaa mukaan koiran (muistathan, että koirat on pidettävä kansallispuistossa aina kytkettyinä). Laivalle on myynnissä mm. juomaa ja pientä syötävää. Lähde viettämään retkipäivää keskelle kauneinta Saimaata!

Retki lähtee Järvisydämen satamasta klo 10.00 – Perillä Linnansaaressa 10.45. 

Laivan odotusaika Linnansaaressa 45 min, paluu Linnansaaresta klo 11:45

Perillä Järvisydämessä noin klo 12.15. 

Varaukset kätevästi verkosta, retkeä edeltävänä päivänä klo 16.00 mennessä. Matka Linnansaareen on n. 45 minuuttia, ja koko retken kesto on n. 2,5 h. Huom! Säänmukainen varustus.

Huomioithan että Linnansaari on roskattoman retkeilyn kohde. Tämä tarkoittaa että puistossa ei ole jätehuoltoa ja omat roskat tulee tuoda tullessa pois. Biojätteen voit laittaa kompostikäymälään.

**Tähän retkeen voit käyttää lomaan sisältyvän aktiviteetin.

 

****
NÄHTÄVÄÄ
·Linnavuoren näköalapaikka, jolta voit ihailla Haukiveden järvi-idylliä.
·Louhimaan museotorppa Sammakkoniemen lähellä.

PALVELUT
·Luontopolut
·Tulentekopaikka ja keittokatos
·Leirintä- ja telttailualue
·Kuivakäymälät

LUONTO
Haukiveden upea järvimaisema vaihtelee sokkeloisesta saaristosta suuriin selkävesiin. Linnansaaren kansallispuisto on 40 kilometriä pitkä ja 5–10 kilometriä leveä, ja siihen kuuluu yli 130 saarta sekä satoja pienempiä luotoja ja kareja. Kansallispuiston ydinalueiden ostoa perusteltiin aikoinaan luonnonihanuudella ja kun kansallispuiston perustamista myöhemmin esitettiin, oli perusteena alkuperäisen suomalaisen järviluonnon säilyttäminen tuleville sukupolville ja tutkimukselle. Lähde: luontoon.fi/linnansaari. Linnansaari on Saimaannorpan ja Sääksen elinaluetta.