32,90 € / 16,45 €
Aikuinen / lapsi

Retki Kansallispuistoon vie sinut päivittäin retkelle Linnansaareen ja Kaarnetsaareen. 

Linnansaari

Retki kansallispuistoon vie sinut päivittäin omatoimiselle retkelle Saimaan upeaan saaristoon. Risteily kulkee Järvisydämestä Saimaannorpan kotivesille Linnansaaren sokkeloiseen saaristoon. Laiva rantautuu ensin Kaarnetsaareen ja sen jälkeen Linnansaareen, Linnavuoren laituriin, josta sinun on mahdollisuus kävellä Linnavuorelle. Linnavuoren näköalapaikka on korkea kallio Linnansaaren luoteisosassa ja upea paikka ihailla Saimaan ihastuttavia järvimaisemia.

Risteilyn kesto Linnansaareen on n. 45min/ suunta. Retkiaika Linnansaaressa on 45minuuttia, jonka ajan laiva odottaa laiturissa.

Mikäli haluat viettää pidemmän retkipäivän saaressa tai jäädä jopa yöksi, voit palata Järvisydämeen myöhäisemmällä laivalla tai seuraavana päivänä. Saaresta löytyy luontopolut 2 km, 5,5 km ja 7 km. Sammakkoniemen leirintäalueella on kesäkioski, tulipaikka, keittokatos, varaussauna, kaivo sekä ekohostelli.

Tuulisina päivinä tilanteen mukaan rantaudumme Linnansaaren lounaispäähän, laivalaituriin. Tällöin voit vierailla Sammakkoniemen leirintäalueelle, louhimaan museotorpalle tai kiertää luontopolkuja. Retkiaika saaressa 45 min. jonka ajan laiva odottaa laiturissa.

Kaarnetsaari

Kaarnetsaari on pienempi saari joka sijaitsee Järvisydämen ja Linnansaaren välissä. Laiva rantautuu Kaarnetsaareen aina kulkiessa tätä väliä. Voit siis jäädä retkeilemään myös Kaarnetsaareen. Ajoaika Järvisydämestä Kaarnetsaareen on vain n. 15min. Kaarnetsaaresta löydät luontopolkuja, AR-luontopolun (Suomen eläimet), tulipaikan ja kesäkahvilan.

Retket sopivat hyvin koko perheelle. Retkelle voi myös ottaa mukaan koiran (muistathan että koirat on pidettävä kansallispuistossa aina kytkettyinä). Laivalla on myynnissä mm. juomaa ja pientä syötävää.

Aikataulu kevätkaudella 15.5.-20.6.2024
Laiva lähtee Järvisydämestä klo 10.00 ja 14.00
Laiva lähtee Linnansaaresta klo 12.00 ja 16.00
Laiva lähtee Kaarnetsaaresta Järvisydämeen 12.30 ja 16.30
*toukokuussa laiva ei pysähdy Kaarnetsaareen

Aikataulu kesäkaudella 21.6.-31.8.2024
Laiva lähtee Järvisydämestä klo 10.00, 14.00 ja 18.00
Laiva lähtee Linnansaaresta klo 12.00, 16.00 ja 19.30
Laiva lähtee Kaarnetsaaresta Järvisydämeen 12.30, 16.30 ja 20.00

Lähdöt syyskaudella 1.9.-31.10.2024
Laiva lähtee Järvisydämestä klo 10.00 ja 14.00
Laiva lähtee Linnansaaresta klo 12.00 ja 16.00
Laiva lähtee Kaarnetsaaresta Järvisydämeen 12.30 ja 16.30

Varaukset kätevästi verkosta, retkeä edeltävänä päivänä klo 16.00 mennessä. Säänmukainen vaatetus!

Retken kesto on n. 3 tuntia.

*Nouda lippusi ennen risteilyn alkua vastaanoton puodista (myös ennakkoon ostetut/varatut).

Huomioithan että Linnansaari on roskattoman retkeilyn kohde. Tämä tarkoittaa, että puistossa ei ole jätehuoltoa ja omat roskat tulee tuoda tullessa pois. Biojätteen voit laittaa kompostikäymälään (Perpulanluhdassa ja Sammakkoniemessä).

**Tähän retkeen voit käyttää lomaan sisältyvän aktiviteetin.

 

****
NÄHTÄVÄÄ
·Linnavuoren näköalapaikka, jolta voit ihailla Haukiveden järvi-idylliä.
·Louhimaan museotorppa Sammakkoniemen lähellä.

PALVELUT
·Luontopolut
·Tulentekopaikka ja keittokatos
·Leirintä- ja telttailualue
·Kuivakäymälät

LUONTO
Haukiveden upea järvimaisema vaihtelee sokkeloisesta saaristosta suuriin selkävesiin. Linnansaaren kansallispuisto on 40 kilometriä pitkä ja 5–10 kilometriä leveä, ja siihen kuuluu yli 130 saarta sekä satoja pienempiä luotoja ja kareja. Kansallispuiston ydinalueiden ostoa perusteltiin aikoinaan luonnonihanuudella ja kun kansallispuiston perustamista myöhemmin esitettiin, oli perusteena alkuperäisen suomalaisen järviluonnon säilyttäminen tuleville sukupolville ja tutkimukselle. Lähde: luontoon.fi/linnansaari. Linnansaari on Saimaannorpan ja Sääksen elinaluetta.