SaimaaHolidaylla on Joutsenmerkki

Ympäristö ja sen vaaliminen on meille erittäin tärkeää. Luonto on otettu huomioon toiminnassamme aina, toimimmehan upeassa Linnansaaren kansallispuistossa, Saimaannorpan kotivesillä. Panostuksestamme ympäristöasioihin kertoo myös meille 2018 myönnetty pohjoismainen ympäristömerkki. Joutsenmerkki viestii siitä, että tämä paikka on juuri niin ympäristöystävällinen kuin sen pitääkin olla.

Ympäristöystävällisyys on läsnä lomakeskusten jokapäiväisessä arjessa, vaikka se ei aina näkyisikään ulospäin. Lämmitys tuotetaan maalämmöllä sekä aurinkoenergialla. Siivouksessa käytetään ympäristömerkittyjä tuotteita. Kierrätys on kokonaisvaltaista ja myös huoneissa ja huviloissa on asiakkaidemme mahdollista kierrättää jätteet. Ravintoloissa tarjoiltava ruoka on vastuullisesti tuotettua ja pääraaka-aineiden alkuperästä kerrotaan asiakkaille ravintolan menujen esittelyjen yhteydessä.

Henkilökuntamme on saanut koulutusta ympäristöystävällisistä toimintatavoista sekä Joutsenmerkistä, ja se on ollut mukana muutoksessa yhä kestävämpien toimintatapojen kehittämisessä. Joutsenmerkki ohjaa työtämme niin, että voimme kehittää ympäristönäkökulmaa kokonaisvaltaisesti yrityksessämme.

 

Järvikylpylä

Suomen ekologisimmassa kylpylässä aurinkoenergiaa käytetään pääasiallisena energianlähteenä vuodessa kuuden kuukauden ajan.  Aurinkoenergian käyttö sähköntuotannossa painottuu huhtikuusta aina syyskuun lopulle saakka. Auringon paistaessa aurinkoenergian käyttöä jatketaan myös lokakuussa. Aurinkoenergialla pystytään tuona aikana kattamaan 75% koko kylpylän energiankulutuksesta.

Lämmöntuotannossa hyödynnetään maalämpöä. Maalämpöputkistosta noin vajaa kuusi kilometriä on upotettu maan sisälle ja reilu neljä kilometriä putkista on upotettuna järven pohjaan. Talvella lämpöä saadaan syvältä maaperästä ja kesällä järviveden lämmetessä lämpöä varastoidaan lämpimästä järvivedestä takaisin maaperään.

Kylpylässä olevien tulisiojen tuottamaa lämpöä varastoidaan ja tätä lämpöä hyödynnetään suihkuveden lämmityksessä. Yksi tärkeä osa ekologisuutta on veden lämpötilan pitäminen maltillisena. Kaikissa sisäaltaissamme virtaa 31 asteinen vesi.

Kylpylän uima-altaiden vedenpuhdistuksessa yhtenä osana hyödynnetään infrapunavaloa, jonka ansioista kemiallisten aineiden käyttöä uintivedenpuhdistuksessa on pystytty vähentämään. 

Joutsenmerkin mukaisesti kylpylän valaistuksessa käytetään liiketunnistimella toimivia LED-lamppuja. Muovisia kertakäyttöastioita ei kylpylässä käytetä ja kaikki roskat kierrätetään viranomaisten ohjeiden mukaisesti.  Kylpylän pyykkihuollon hoitaa ympäristökriiteerit täyttävä pesula.  

Kylpylään rakennettu tekniikka huolehtii automaattisesti ilmavaihdon pienentämisestä kylpylän sulkeuduttua, näin myös kylpylän ollessa suljettu energian kulutusta pystytään vähentämään.